Odpověděl/a – 18.září 1:25
Podle druhu (odrůdy) vína se to moc lišit nebude, mošt na burčák se
každopádně doslazuje na cca 20° – 25° (což odpovídá 22 – 25 kg
cukru na 100 l moštu)…
Ale obsah cukru se snižuje kvašením (cca 1° cukru ≈ 0,6 % alkoholu).
😉
Pokud to budeš chtít vědět přesně, použij cukroměr – http://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=Cukroměr+0-10&m=f&utm_medium=cpc&utm_source=google&utm_campaign=Dynamicke-reklamy&utm_term=_inurl%3A.heureka.cz%2F&gclid=COG1obqb_8cCFYkBwwodiQwF2A .
Odpověděl/a – 18.září 1:37
Podle druhu (odrůdy) vína se to moc lišit nebude, mošt na burčák se
každopádně doslazuje na cca 20° – 25° (což odpovídá 20 – 25 kg
cukru na 100 l moštu)…
Ale obsah cukru se snižuje kvašením (cca 1° cukru ≈ 0,6 % alkoholu).
😉
Pokud to budeš chtít vědět přesně, použij cukroměr – http://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=Cukroměr+0-10&m=f&utm_medium=cpc&utm_source=google&utm_campaign=Dynamicke-reklamy&utm_term=_inurl%3A.heureka.cz%2F&gclid=COG1obqb_8cCFYkBwwodiQwF2A .