Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 17.září 13:32

Symbol révy souvisí s římským bohem vína, radosti a životní energie Baccusem.. . V řecké mytologii se nazývá Dionýsos. Původně byl bohem úrody a plodnosti. Báje mu totiž připisují objevení révy – by l vychován nymfami v místech, odkud přinesl lidem první sazenici vinné révy a naučil je připravovat z hroznů opojný nápoj . Později jsou s ním spojené oslavy vína, které se zvrhly v orgie, takže byly zakázené. Tyto oslavy se nazývaly bakchanálie bohapusté veselí, pití atd. .

Kromě toho B. cestoval s družinou světem a šířili veselí bezstarostnost a smích, dováděi atd. Jeho průvodkyně se nazývaly bakchantky. Ty uctívali boha vína a bylo ochotné kvůli němu i zabíjet.

Znakem bakchantek byla ,hůl ovinutá břečťanem nebo révou, v rukou držely hady a dýky. Vrhaly se na obětní zvířata, trhaly je na kusy a požívaly je syrová..

Podle řecké a římské mytologie z různých zdrojů

https://www.go­ogle.cz/search?q=god+Bac­chus&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&e­i=g6T6VYuTMovlU­Y23gfgH.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 17.září 14:39

Popisovaná hůl byla znakem tzv. bakchantek, které se považovaly za „šílenkyně“. .

Réva souvisí s římským bohem vína, radosti a životní energie Bacchusem, z břečťanu ženy vily věnce, had byl posvátné zvíře, takže je nosily omotané kolem pasu, dýka sloužila k zabíjení zvířat, která pojídaly syrová. Zachycuje Euripídes v Bakchantkách.

V řecké mytologii se Bacchos nazývá Dionýsos. Původně byl bohem úrody a plodnosti. Báje mu totiž připisují objevení révy – by l vychován nymfami v místech, odkud přinesl lidem první sazenici vinné révy a naučil je připravovat z hroznů opojný nápoj . Později jsou s ním spojené oslavy vína, které se zvrhly v orgie, takže byly zakázené. Tyto oslavy se nazývaly bakchanálie bohapusté veselí, pití atd. .

Kromě toho B. cestoval s družinou světem a šířili veselí bezstarostnost a smích, dováděl atd. Jeho průvodkyně se nazývaly bakchantky. Ty ho uctívaly a byly ochotné kvůli němu i zabíjet.

Podle řecké a římské mytologie z různých zdrojů
https://www.go­ogle.cz/search?q=god+Bac­chus&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&e­i=g6T6VYuTMovlU­Y23gfgH.