Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 16.srpen 9:13

Když jsem před x lety byla v Itálii, přivezla jsem si recept na lasagne. Recept nám delegátka přidala k pokrmu.

Lasagně – domácí, ale je možné použít i kupované.
Nudlové těsto nakrájíme na pláty a necháme ztuhnout. Mezitím připravíme další.

1 .Omáčka sugo
Na tuku dusíme do měkka nakrájená rajčata na kolečka, strouhanou mrkev (1!3 množství rajčat), celer (1ˇ3 množství rajčat. Propasírujeme, přidáme bazalku, sůl, pepř. Můžeme přidat česnek, feferonku.

2. Ragú – na tuku podusíme cibulku, přidáme mleté maso, sůl, pepř. Až je hotové, spojíme se sugem.

3. Bešamel – máslo rozehřejeme a za stálého míchání přidáváme mouku. Světlou jíšk zředíme mlékem a povaříme, přidáme strouhraný sýr.. Ochutíme muškátovým oříškem..

Doma udělané lasagně uvaříme do poloměkka, na utěrce necháme trochu oschnout, Na plech dáme bešamel – vrstvíme lasaqně, rozložíme ragú, polijeme b ešamelem,, opakujeme. . Poslední vrstvu tvoří bešamel nebo maso – posypeme sýren. Dáme do trouby.
--

Příprava je náročnější, ale nejen tehdy jsem si všichni pochutnali. Chutná i ostatním, jimž jsem recept předala.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 16.srpen 17:33

Když jsem před x lety byla v Itálii, přivezla jsem si recept na lasagne. Recept nám delegátka přidala k pokrmu.

Lasagně – domácí, ale je možné použít i kupované.
Nudlové těsto nakrájíme na pláty a necháme ztuhnout. Mezitím připravíme další.

1 .Omáčka sugo
Na tuku dusíme do měkka nakrájená rajčata na kolečka, strouhanou mrkev (1/3 množství rajčat), celer (1/3 množství rajčat. Propasírujeme, přidáme bazalku, sůl, pepř. Můžeme přidat česnek, feferonku.

2. Ragú – na tuku podusíme cibulku, přidáme mleté maso, sůl, pepř. Až je hotové, spojíme se sugem.

3. Bešamel – máslo rozehřejeme a za stálého míchání přidáváme mouku. Světlou jíški zředíme mlékem a povaříme, přidáme strouhraný sýr.. Ochutíme muškátovým oříškem..

Doma udělané lasagně uvaříme do poloměkka, na utěrce necháme trochu oschnout, Na plech dáme bešamel – vrstvíme lasaqně, rozložíme ragú, polijeme bešamelem, opakujeme. . Poslední vrstvu tvoří bešamel nebo maso – posypeme sýrem. Dáme do trouby.
--

Příprava je náročnější, ale nejen tehdy jsem si všichni pochutnali. Chutná i ostatním, jimž jsem recept předala.