Odpověděl/a – 16.srpen 9:13
Lasagně – domácí, ale je možné použít i kupované.
Nudlové těsto nakrájíme na pláty a necháme ztuhnout. Mezitím
připravíme další.
1 .Omáčka sugo
Na tuku dusíme do měkka nakrájená rajčata na kolečka, strouhanou mrkev
(1!3 množství rajčat), celer (1ˇ3 množství rajčat. Propasírujeme,
přidáme bazalku, sůl, pepř. Můžeme přidat česnek, feferonku.
2. Ragú – na tuku podusíme cibulku, přidáme mleté maso, sůl, pepř. Až je hotové, spojíme se sugem.
3. Bešamel – máslo rozehřejeme a za stálého míchání přidáváme
mouku. Světlou jíšk zředíme mlékem a povaříme, přidáme strouhraný
sýr.. Ochutíme muškátovým oříškem..
–
Doma udělané lasagně uvaříme do poloměkka, na utěrce necháme trochu
oschnout, Na plech dáme bešamel – vrstvíme lasaqně, rozložíme ragú,
polijeme b ešamelem,, opakujeme. . Poslední vrstvu tvoří bešamel nebo
maso – posypeme sýren. Dáme do trouby.
--
Příprava je náročnější, ale nejen tehdy jsem si všichni pochutnali. Chutná i ostatním, jimž jsem recept předala.
Odpověděl/a – 16.srpen 17:33
Lasagně – domácí, ale je možné použít i kupované.
Nudlové těsto nakrájíme na pláty a necháme ztuhnout. Mezitím
připravíme další.
1 .Omáčka sugo
Na tuku dusíme do měkka nakrájená rajčata na kolečka, strouhanou mrkev
(1/3 množství rajčat), celer (1/3 množství rajčat. Propasírujeme,
přidáme bazalku, sůl, pepř. Můžeme přidat česnek, feferonku.
2. Ragú – na tuku podusíme cibulku, přidáme mleté maso, sůl, pepř. Až je hotové, spojíme se sugem.
3. Bešamel – máslo rozehřejeme a za stálého míchání přidáváme
mouku. Světlou jíški zředíme mlékem a povaříme, přidáme strouhraný
sýr.. Ochutíme muškátovým oříškem..
–
Doma udělané lasagně uvaříme do poloměkka, na utěrce necháme trochu
oschnout, Na plech dáme bešamel – vrstvíme lasaqně, rozložíme ragú,
polijeme bešamelem, opakujeme. . Poslední vrstvu tvoří bešamel nebo
maso – posypeme sýrem. Dáme do trouby.
--
Příprava je náročnější, ale nejen tehdy jsem si všichni pochutnali. Chutná i ostatním, jimž jsem recept předala.