Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 2.srpen 19:17

"Říká se, že nejlepší způsob, jak jíst oves a získat z něj všechny živiny, je právě v podobě vloček.

Ovesné vločky se vyrábějí loupáním ovsa z napařovaných obilek. Po vyčištění hrubého zrna se obilná zrna na několik hodin vystaví nejprve vlhku, poté suchému teplu v sušárně. Při tomto ošetření vzniká typické ořechové aróma budoucích vloček.

Teplem se rovněž inaktivují látky štěpící tuky (enzymy), které by jinak při skladování působily nepříjemnou žluklou, hořkou pachuť. Pluchy se při sušení uvolní a lze je snadno oddělit v bubnovém nebo odstředivém loupači (dříve se odíraly mezi mlýnskými kameny). Po usušení se ovesná zrna třídí dle velikosti. K výrobě ovesných vloček se ovesná jádra spaří a na mačkací stolici se rozlisují naplocho pomocí rotujících kovových válců. Při výrobě drobných vloček se jádra před válcováním nařežou na kousky (ovesnou krupici).

Co umí a čemu prospívá vločka ovesná: se dovíte v odkazu.

http://www.py­tlici.cz/produk­ty/products/vi­ew/67-obiloviny/150-vlocky-ovesne-s-klicky

Jak uvádií odkaz, " nejlepší způsob, jak jíst oves a získat z něj všechny živiny, je v podobě vloček."

http://www.ma­gazinzdravi.cz/o­ves-20090121

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 3.srpen 8:26

"Říká se, že nejlepší způsob, jak jíst oves a získat z něj všechny živiny, je právě v podobě vloček.

Ovesné vločky se vyrábějí loupáním ovsa z napařovaných obilek. Po vyčištění hrubého zrna se obilná zrna na několik hodin vystaví nejprve vlhku, poté suchému teplu v sušárně. Při tomto ošetření vzniká typické ořechové aróma budoucích vloček.

Teplem se rovněž inaktivují látky štěpící tuky (enzymy), které by jinak při skladování působily nepříjemnou žluklou, hořkou pachuť. Pluchy se při sušení uvolní a lze je snadno oddělit v bubnovém nebo odstředivém loupači (dříve se odíraly mezi mlýnskými kameny). Po usušení se ovesná zrna třídí dle velikosti. K výrobě ovesných vloček se ovesná jádra spaří a na mačkací stolici se rozlisují naplocho pomocí rotujících kovových válců. Při výrobě drobných vloček se jádra před válcováním nařežou na kousky (ovesnou krupici).

Co umí a čemu prospívá vločka ovesná: se dovíte v odkazu.

http://www.py­tlici.cz/produk­ty/products/vi­ew/67-obiloviny/150-vlocky-ovesne-s-klicky

Jak uvádií odkaz, " nejlepší způsob, jak jíst oves a získat z něj všechny živiny, je v podobě vloček." Takže víc o ovsu.

http://www.ma­gazinzdravi.cz/o­ves-20090121