Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 25.červenec 15:05

Pořad Jílkové pravidelně nesleduji, jen někdy na chvíli nakouknu. . Je vidět, že malokterý diskující včetně těch mocných neumí naslouchat, ale jen skákat do řeči, neuznávat jiné argumenty. Nebo se mocní považují za absolutně sovobodné a tím „dokazují“, že jsou jiní než ti „slabší“ dole.

Jaké jsou v současnosti morální hodnoty? Není morálka v původním slova smyslu nějakou utopií? Pro většinu nějaká destrukce morálky zřejmě neexistuje. S čím to souvisí?

Argumentují tím, že jsem svobodní, často jako by postrádají rozum, cit, schopnost empatie atd. To, aby člověk byl člověkem a rozuměl jiným. " Domnívám se, že naším největším bohatstvím je lidskost. Silní a moudří jsme jedině tehdy, když činíme dobro."Šukšin).

Takže mocní jsou přesvědčení, že vše činí v souladu s morálkou, jsou tedy jistým způsobem nemocní, bohužel, spíš ale jednají s pravidly egocentrismu místo toto, aby se zmařili na ostatní, aby i ti žili dobře.

Jan Sobotka: "Alia iacta est. – Kostky jsou vrženy. – Situace je o to vážnější, že jde o dlažební.“
Ano, zdánlivě absurdní, ale pokud se zamyslíme hlouběji ,absurdno není nijak vzdáleno realitě.

Stejně tak jako Chaplinova slova.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 25.červenec 15:49

Pořad Jílkové pravidelně nesleduji, jen někdy na chvíli nakouknu. . Je vidět, že malokterý diskující včetně těch mocných neumí naslouchat, ale jen skákat do řeči, neuznávat jiné argumenty. Nebo se mocní považují za absolutně svobodné a tím „dokazují“, že jsou jiní než ti „slabší“ dole.

Jaké jsou v současnosti morální hodnoty? Není morálka v původním slova smyslu nějakou utopií? Pro většinu nějaká destrukce morálky zřejmě neexistuje. S čím to souvisí?

Argumentují tím, že jsem svobodní, často jako by postrádají rozum, cit, schopnost empatie atd. To, aby člověk byl člověkem a rozuměl jiným.

" Domnívám se, že naším největším bohatstvím je lidskost. Silní a moudří jsme jedině tehdy, když činíme dobro."Šukšin).

Takže mocní jsou přesvědčení, že vše činí v souladu se svou, jedinou platnou morálkou, jsou tedy jistým způsobem nemocní, bohužel, spíš ale jednají s pravidly egocentrismu místo toto, aby se zaměřili na ostatní, aby i ti žili dobře.

Jan Sobotka: "Alea iacta est. – Kostky jsou vrženy. – Situace je o to vážnější, že jde o dlažební.“
Ano, zdánlivě absurdní, ale pokud se zamyslíme hlouběji, absurdno není nijak vzdáleno realitě.

Stejně tak jako Chaplinova slova.