Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 17.červenec 1:50

Výroba piva je složitý biotechnologický proces.
Základní surovinou jsou ječmen, který se podrobuje sladování , při kterém probíhá rozklad polysacharidů na zkvasitelné sacharidy ( cukry !!!).
Slad obsahuje 90% škrobu a 10% neškrobových polysacharidů. Co jsou sacharidy ( cukry).
Druhou surovinou je chmel, který sám o sobě cukry obsahuje.

Z těchto surovin se připravuje mladina, která podle piva které má vzniknout
obsahuje dané procento zkvasitelných látek (acharidů). Mladina pro 12 stupňové pivo má obsah zkvasitelných látek 12 %. Kvasný proces lze řídit tak , že se téměř veškerý cukr přemění na alkohol a vznikne tak pivo, které má vysoký obsah alkoholu a nízký obsah cukru.
U nealkoholického piva se zase vede proces tak aby vzniklo co nejméně alkoholu, takže obsah cukrů je vyšší než u alkoholického piva. Navíc se alkohol někdy z piva odstraňuje.
http://pivnire­cenze.cz/7687-vyroba-nealkoholickeho-a-nizkoalkoholickeho-piva

Prostě pivo je kvasný produkt a kvašení bez cukrů jaksi neběhá.
Proces zkvašování lze řídit tak, že výsledný produkt má nízký obsah cukru či alkoholu.
Klasickou chuť piva lze ovšem získat pouze dodržováním starých osvědčených receptur, které cukr ve výsledném produktu vyžadují.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 17.červenec 1:53

Výroba piva je složitý biotechnologický proces.
Základní surovinou jsou ječmen, který se podrobuje sladování , při kterém probíhá rozklad polysacharidů na zkvasitelné sacharidy ( cukry !!!).
Slad obsahuje 90% škrobu a 10% neškrobových polysacharidů. To jsou sacharidy ( cukry).
Druhou surovinou je chmel, který sám o sobě cukry obsahuje.

Z těchto surovin se připravuje mladina, která podle piva které má vzniknout,
obsahuje dané procento zkvasitelných látek (acharidů). Mladina pro 12 stupňové pivo má obsah zkvasitelných látek 12 %. Kvasný proces lze řídit tak , že se téměř veškerý cukr přemění na alkohol a vznikne tak pivo, které má vysoký obsah alkoholu a nízký obsah cukru.
U nealkoholického piva se zase vede proces tak, aby vzniklo co nejméně alkoholu, takže obsah cukrů je vyšší než u alkoholického piva. Navíc se alkohol někdy z piva odstraňuje.
http://pivnire­cenze.cz/7687-vyroba-nealkoholickeho-a-nizkoalkoholickeho-piva

Prostě pivo je kvasný produkt a kvašení bez cukrů jaksi neběhá.
Proces zkvašování lze řídit tak, že výsledný produkt má nízký obsah cukru či alkoholu.
Klasickou chuť piva lze ovšem získat pouze dodržováním starých osvědčených receptur, které cukr ve výsledném produktu vyžadují.

http://ucitel­chemie.upol.cz/ma­terialy/vkpch/vy­roba_piva.ppt