Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 12.květen 0:54

Málo informací, ale ty dvě kazety jsou protipóly v širokém spektru audiokazet; kazety „normal type I“ jsou obecně kazety typu I s nejméně kvalitními zvukovými vlastnostmi, zatímco Ref Maxima TPII je špičková audiokazeta. Pokud tvůj magnetofon je nějaké „chrastítko,“ je docela možné, že nemá potřebné parametry k nahrání kazety typu II, typy kazet se totiž od sebe liší tím, co potřebují při nahrávání záznamu a tyto dvě veličiny se nazývají předmagnetizace a záznamový proud. Na takovém stroji by pak kazety typu II, III a IV akorát vydávaly šum.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 13.květen 3:08

Málo informací, ale ty dvě kazety jsou protipóly v širokém spektru audiokazet; kazety „normal type I“ jsou obecně kazety typu I s nejméně kvalitními zvukovými vlastnostmi, zatímco Ref Maxima TPII je špičková audiokazeta. Pokud tvůj magnetofon je nějaké „chrastítko,“ je docela možné, že nemá potřebné parametry k nahrání kazety typu II, typy kazet se totiž od sebe liší tím, co potřebují při nahrávání záznamu a tyto dvě veličiny se nazývají předmagnetizace a záznamový proud. Na takovém stroji by pak kazety typu II, III a IV akorát vydávaly šum.
Doplňuji:
Předvolby odpovídají jednotlivým typům kazet: Normal = typ I, CrO2 = typ II, Fe+Cr = typ III; ještě existuje typ IV – Metal. Někteří výrobci, i BASF, označují typy jako IEC, tedy např. IEC II. Reference Maxima TP II je, jak název napovídá IEC II, nastav tedy polohu CrO2 .