Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 8.květen 13:56

Není pravdou, ale je pravda, že je na jedné stránce je uvedené totéž, co uvádíte.

„Chlad bramborám nevadí, ublížit jim může mráz.
Při mínus jednom stupni Celsia mrznou, při jednom stupni nad nulou sládnou.
Ideální je teplota kolem pěsti stupňů Celsia, teplý sklep, který je třeba občas vyvětrat.
Víc než osm stupňů nad nulou může způsobovat jejich klíčení, při ještě větší teplotě začínají rychle vadnout a hnít.“

http://www.spi­rit.cz/index.php?op­tion=com_conten­t&view=article&id=3314:­jak-spravn-uchovat-brambory

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 8.květen 14:10

Není pravdou, ale je pravda, že je na jedné stránce je uvedené totéž, co uvádíte.

„Chlad bramborám nevadí, ublížit jim může mráz.
Při mínus jednom stupni Celsia mrznou, při jednom stupni nad nulou sládnou.
Ideální je teplota kolem pěsti stupňů Celsia, teplý sklep, který je třeba občas vyvětrat.
Víc než osm stupňů nad nulou může způsobovat jejich klíčení, při ještě větší teplotě začínají rychle vadnout a hnít.“

http://www.spi­rit.cz/index.php?op­tion=com_conten­t&view=article&id=3314:­jak-spravn-uchovat-brambory
Doplňuji:
Ještě jeden odkaz na Receptář prima nápadů
 http://www.te­lereceptar.cz/jak-skladovat-brambory-s434CZ

„Optimální teplota během skladování je v rozmezí 3–5 st. C , maximálně však do 7 st. C. V teplejším prostředí by brambory začaly klíčit a při více než 15 st. C rychle vadnou a hnijí. Pokud je sklep teplejší , vyplatí se časté větrání.
Ani přílišné chladno nedělá uskladněným hlízám dobře.
Při teplotě pod nulou začínají hlízy namrzat. Při plus 1 st. C sládnou. “

více diskuse