Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 9.duben 8:41

Pokud je tím „vyhlásil konkurz“ myšleno vydání usnesení o úpadku, které je dostupné na isir.justice.cz, tak v rámci tohoto rozhodnutí je vždy ustanoven insolvenční správce. Prohlášením konkursu přechází na insolvenčního správce oprávnění nakládat s majetkovou podstatou, tzn. bez vědomí správce dlužník nesmí nic platit. Nerozumím formulaci „až do konečného vyhlášení soudem“ ?

Zdroj: § 246 Insolvnenčího zákona

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 9.duben 9:25

Pokud je tím „vyhlásil konkurz“ myšleno vydání usnesení o úpadku, které je dostupné na isir.justice.cz, tak v rámci tohoto rozhodnutí je vždy ustanoven insolvenční správce. Prohlášením konkursu přechází na insolvenčního správce oprávnění nakládat s majetkovou podstatou, tzn. bez vědomí správce dlužník nesmí nic platit. Nerozumím formulaci „až do konečného vyhlášení soudem“ ?
Doplňuji:
Podle mého názoru účinky prohlášení konkurzu nastávají od okamžiku vydání rozhodnutí a trvají až to případného zrušení rozhodnutí o úpadku. Prostě věřitelům musí říct, že s konkurzem nesouhlasí, ale do rozhodnutí soudu s majetkem nakládat nesmí. Na druhou stranu věřitelé v uvedeném období dluhy také nemohu vymáhat ani nenarůstá úrok.

Zdroj: § 246 Insolvnenčího zákona