Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 23.únor 9:34

Přilil jste mléko s pudinkem a zahřál?

Já to dělám tak, že na zkaramelizovaný cukr naliju vodu, případně mléko, přivedu do varu a karamel se rozpustí.
..
Něco podobného, ale místo mléka je použitá smetana. Jinak pudink je škrob. Takže rozputění karamelu ovlivnilo teplo.

Pokud karamel po přidání smetany ztuhne, nepanikařte, zase se rozpustí! Zahřejeme, ale nevaříme. V 2/3 smetany rozkvedláme žloutky a směs pomaličku a za stálého šlehání lijeme do karamelové smetany. Hrnec máme stále na plotně a mícháme dokud krém nezačne houstnout. V tu chvíli přidáme 3/3 smetany, ve které jsme si rozmíchali škrob. Provaříme minimálně 2 minuty a neustále mícháme. Poté odstavíme z plotny a za občasného míchání necháme vychladnout.
http://www.su­gartown.cz/2014/09/­cupcakes-z-horke-cokolady-plnene.html

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 23.únor 14:41

Přilil jste mléko s pudinkem a zahřál?

Já to dělám tak, že na zkaramelizovaný cukr naliju vodu, případně mléko, přivedu do varu a karamel se rozpustí.
..
Něco podobného, ale místo mléka je použitá smetana. Jinak pudink je škrob. Takže rozputění karamelu ovlivnilo teplo.

Pokud karamel po přidání smetany ztuhne, nepanikařte, zase se rozpustí! Zahřejeme, ale nevaříme. V 2/3 smetany rozkvedláme žloutky a směs pomaličku a za stálého šlehání lijeme do karamelové smetany. Hrnec máme stále na plotně a mícháme dokud krém nezačne houstnout. V tu chvíli přidáme 3/3 smetany, ve které jsme si rozmíchali škrob. Provaříme minimálně 2 minuty a neustále mícháme. Poté odstavíme z plotny a za občasného míchání necháme vychladnout.
http://www.su­gartown.cz/2014/09/­cupcakes-z-horke-cokolady-plnene.html
Doplňuji:
Vložila jsem i postup, z něho vidíte, že karamel rozpouští teplá tekutina, takže i hrnec je pak čistý.

Jinak nevím, třeba má někdo jinou zkušenost, než jsem uvedla já.
víc diskuse