Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 31.leden 2:14

Pokud se jasně označí za nelékaře, pak myslím nemá problém. Pokud by bylo léčení trestné, kde pak určit hranici? Bude trestné nalepení náplasti? Doporučení lipového čaje?

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 3.únor 9:25

Pokud se jasně označí za nelékaře, pak myslím nemá problém. Pokud by bylo léčení trestné, kde pak určit hranici? Bude trestné nalepení náplasti? Doporučení lipového čaje?
Doplňuji:
Tak je léčitel a „léčitel“. Jsou takoví, co vám budou léčit plešatost mastí s ježčími hormony 😉 a pak takoví, co opravdu pomáhají. Pokud „léčitel“ donutí člověka vykašlat se na léčbu rakoviny, nebo diabatikovi rozmluví inzulín, tak je to samozřejmě špatně a měl by jít za katr (vražda nebo alespoň zabití). Ale já třeba vím o chlapovi, co několik let běhal po doktorech že ho hrozně bolej nohy a nemůže spát. Nikdo mu nepomohl. Pak zkusil ze zoufalství souseda léčitele, přestože byl vždy zásadně proti těmto „podvodníkům“. Ten mu doporučil obklady z brambor a ještě něčeho a s nohama byl klid. Takže já rozhodně léčitele zakazovat nebudu.
Myslíte že lékaři mají patent na rozum? Mají spoustu vědomostí ale další pořád přibývají a velice často se zjistí, že dlouhá léta ofic. doporučovaná léčba byla vlastně škodlivá.