Odpověděl/a – 19.leden 11:16
Látky zlepšující moku jsoi přípravky pro vylepšení pekařských vlastností mouky. Jedná se zejména o sloučeniny vápníku. Patří mezi ně např. E-341 (fosforečnan vápenatý), E-516 (síran vápenatý) nebo E-529 (oxid vápenatý).
Odpověděl/a – 19.leden 11:22
Látky zlepšující moku jsoi přípravky pro vylepšení pekařských
vlastností mouky. Jedná se zejména o sloučeniny vápníku. Patří mezi ně
např. E-341 (fosforečnan vápenatý), E-516 (síran vápenatý) nebo E-529
(oxid vápenatý).
Doplňuji:
V receptu ho klidně vynechej (stejně to v běžné obchodní síti
nekoupíš), ty přípravky se používají při průmyslové výrobě potravin.
Jde o to, aby se mouka nelepila a těsto se dalo lépe (rychleji a levněji)
zpracovat.