Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 19.leden 11:16

Látky zlepšující moku jsoi přípravky pro vylepšení pekařských vlastností mouky. Jedná se zejména o sloučeniny vápníku. Patří mezi ně např. E-341 (fosforečnan vápenatý), E-516 (síran vápenatý) nebo E-529 (oxid vápenatý).

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 19.leden 11:22

Látky zlepšující moku jsoi přípravky pro vylepšení pekařských vlastností mouky. Jedná se zejména o sloučeniny vápníku. Patří mezi ně např. E-341 (fosforečnan vápenatý), E-516 (síran vápenatý) nebo E-529 (oxid vápenatý).
Doplňuji:
V receptu ho klidně vynechej (stejně to v běžné obchodní síti nekoupíš), ty přípravky se používají při průmyslové výrobě potravin. Jde o to, aby se mouka nelepila a těsto se dalo lépe (rychleji a levněji) zpracovat.