Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 14.leden 20:14

Běžně používám těsto, které uvedl „Jugar“ v odkazu. Pouze namísto oleje dávám rozehřáté máslo a ze zbytku másla po přidání mouky a cukru dělám žmolenku. Těsto dělám o něco „volnější“ (řidší) a je dobré jej při kynutí 1–2× je srazit. Těsto je vláčnější (tzv. nadejchanější). Po vykynutí jej rovnou roztáhnu rovnoměrně na pekáč. Jako náplně dávám např. zavařené meruňky z kompotu.
Tento postup mi naučili pekaři, když jsem u nich byl na brigádě.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 14.leden 20:29

Běžně používám těsto, které uvedl „Jugar“ v odkazu. Pouze namísto oleje dávám rozehřáté máslo a ze zbytku másla po přidání mouky a cukru dělám žmolenku. Těsto dělám o něco „volnější“ (řidší) a je dobré jej při kynutí 1–2× je srazit. Těsto je vláčnější (tzv. nadejchanější). Po vykynutí jej rovnou roztáhnu rovnoměrně na pekáč. Jako náplně dávám např. zavařené meruňky z kompotu.
Tento postup mi naučili pekaři, když jsem u nich byl na brigádě.
Doplňuji:
Zapomněl jsem dodat. Pokud se dává jako náplň kompotované ovoce (bez šťávy) je vhodné připravené těsto na pekáči rovnoměrně trochu posypat jemnou strouhankou. Potom teprve přidat ovoce.