Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 8.leden 16:28

Na kafe je ideální teplota 90st.Lepší konvice se prodávají se stupnicí teploty vody,prý se tak uchovává správná chuť kávy,pokud se zajije vroucí,chutná ji­nak.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 8.leden 16:35

Na kafe je ideální teplota 90st.Lepší konvice se prodávají se stupnicí teploty vody,prý se tak uchovává správná chuť kávy,pokud se zajije vroucí,chutná jinak.
Doplňuji:
http://www.li­dovky.cz/5-nejhorsich-veci-kterymi-cesi-nici-kavu-fct-/dobra-chut.aspx?c=A131010­_162858_dobra-chut_mc

http://hobby.id­nes.cz/zatocme-s-kavovou-breckou-kterou-doma-pijeme-jak-na-lepsi-kavu-p6r-/hobby-domov.aspx?c=A101003­_172356_hobby-domov_bma
Vroucí voda kávu spálí
http://www.cer­stvakava.cz/clan­ky/jak-spravne-pripravit-kavu/

český turek:

Příprava »českého turka« krok za krokem

1. krok: Do nahřátého hrnku vložte dvě vrchovaté lžičky kávy umleté na střední stupeň hrubosti.

2. krok: Zalijte postupně asi 1,5 dcl vody teplé 98oC – nejprve do jedné třetiny, a pak zbytek vody krouživým pohybem, aby proud vody nebyl příliš prudký a mletá káva se co nejméně zvířila.

3. krok: Zlehka třikrát zamíchejte. Odměnou vám bude pevná pěna v barvě mléčné čokolády. Počkejte asi tři minuty, než se sedlina usadí na dně. A pak si dosyta vychutnejte horký šálek voňavého „českého turka“.