anonym
Odpověděl/a – 21.prosinec 14:07
Historie močení
Z historie je známé její všestranné použití, používala se jako dezinfekce na rány, či omrzliny. Za první světové války i oficiální směrnice doporučovala jako ochranu proti jedovatým plynům napustit s ní kapesník a přiložit ho na obličej – v případě, že nebyla k dispozici maska. Laponci, Sámové (my jim říkáme nepřesně Eskymáci) mají rituál, kdy jeden močí druhému přes rameno – možná i díky tomu vzniklo úsloví, že někdo někoho přečural. Existuje také tzv. urinoterapie, kdy pití vlastní moči (či jiné způsoby aplikace) údajně napomáhá při léčbě bércových vředů, zánětech kůže a křečových žil, při léčení plísní a u dalších chorob. „Patří mezi způsoby alternativní léčby, o jejichž účincích lze určitě vést diskuze, ale je fakt, že zdravému lidskému organismu konzumace moči určitě neškodí. Stejné je to i s přikládáním obkladů či zábalů na tělo, na elasticitu či jiné vlastnosti pokožky nemá sebemenší vliv,“ tvrdí urolog MUDr. Martin Jandák. Je čirá, obvykle světle žlutá (v zimě bývá o něco tmavší), když je čerstvá, tak téměř nepáchne, může být slaná i trpká, hodně záleží na složení stravy.
anonym
Odpověděl/a – 21.prosinec 16:03
Historie močení
Z historie je známé její všestranné použití, používala se jako
dezinfekce na rány, či omrzliny. Za první světové války i oficiální
směrnice doporučovala jako ochranu proti jedovatým plynům napustit s ní
kapesník a přiložit ho na obličej – v případě, že nebyla
k dispozici maska. Laponci, Sámové (my jim říkáme nepřesně Eskymáci)
mají rituál, kdy jeden močí druhému přes rameno – možná i díky tomu
vzniklo úsloví, že někdo někoho přečural. Existuje také tzv.
urinoterapie, kdy pití vlastní moči (či jiné způsoby aplikace) údajně
napomáhá při léčbě bércových vředů, zánětech kůže a křečových
žil, při léčení plísní a u dalších chorob. „Patří mezi způsoby
alternativní léčby, o jejichž účincích lze určitě vést diskuze, ale
je fakt, že zdravému lidskému organismu konzumace moči určitě neškodí.
Stejné je to i s přikládáním obkladů či zábalů na tělo, na
elasticitu či jiné vlastnosti pokožky nemá sebemenší vliv,“ tvrdí
urolog MUDr. Martin Jandák. Je čirá, obvykle světle žlutá (v zimě bývá
o něco tmavší), když je čerstvá, tak téměř nepáchne, může být
slaná i trpká, hodně záleží na složení stravy.
Doplňuji:
zdroj:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Mo%C4%8Den%C3%AD