Odpověděl/a – 19.prosinec 20:42
Anémie může vzniknout z různých příčin. Fundovanou odpověď Ti dá
jen lékař.
V jídelníčku by nemělo chybět maso, které je základním zdrojem železa
pro naše tělo. Alternativou masa mohou být vajíčka, ale s nimi se to
nesmí přehánět, máš-li v krvi vysokou hladinu cholesterolu. Důležitý
pro vstřebávání železa je i dostatek vitamínů, hlavně vitamínu C, B12
a E. Třeba špenát železo obsahuje, ale náš trávicí trakt jej neumí ze
špenátu vstřebat.
Dobrými zdroji železa je maso, vejce (žloutek), pažitka, mák, kakao,
vepřová játra, sušené hřiby, droždí, čočka, fazole. 🙂
Odpověděl/a – 19.prosinec 20:43
Anémie může vzniknout z různých příčin. Fundovanou odpověď Ti dá
jen lékař.
V jídelníčku by nemělo chybět maso, které je základním zdrojem železa
pro naše tělo. Alternativou masa mohou být vajíčka, ale s nimi se to
nesmí přehánět, máš-li v krvi vysokou hladinu cholesterolu. Důležitý
pro vstřebávání železa je i dostatek vitamínů, hlavně vitamínu C, B12
a E. Třeba špenát železo obsahuje, ale náš trávicí trakt jej neumí ze
špenátu vstřebat.
Dobrými zdroji železa je maso, vejce (žloutek), pažitka, mák, kakao,
vepřová játra, sušené hřiby, droždí, čočka, fazole. 🙂
Doplňuji:
Obsah železa v různých potravinách : http://www.prvky.com/zelezo-potraviny.html