Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 19.prosinec 20:42

Anémie může vzniknout z různých příčin. Fundovanou odpověď Ti dá jen lékař.
V jídelníčku by nemělo chybět maso, které je základním zdrojem železa pro naše tělo. Alternativou masa mohou být vajíčka, ale s nimi se to nesmí přehánět, máš-li v krvi vysokou hladinu cholesterolu. Důležitý pro vstřebávání železa je i dostatek vitamínů, hlavně vitamínu C, B12 a E. Třeba špenát železo obsahuje, ale náš trávicí trakt jej neumí ze špenátu vstřebat.
Dobrými zdroji železa je maso, vejce (žloutek), pažitka, mák, kakao, vepřová játra, sušené hřiby, droždí, čočka, fazole. 🙂

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 19.prosinec 20:43

Anémie může vzniknout z různých příčin. Fundovanou odpověď Ti dá jen lékař.
V jídelníčku by nemělo chybět maso, které je základním zdrojem železa pro naše tělo. Alternativou masa mohou být vajíčka, ale s nimi se to nesmí přehánět, máš-li v krvi vysokou hladinu cholesterolu. Důležitý pro vstřebávání železa je i dostatek vitamínů, hlavně vitamínu C, B12 a E. Třeba špenát železo obsahuje, ale náš trávicí trakt jej neumí ze špenátu vstřebat.
Dobrými zdroji železa je maso, vejce (žloutek), pažitka, mák, kakao, vepřová játra, sušené hřiby, droždí, čočka, fazole. 🙂

Doplňuji:
Obsah železa v různých potravinách : http://www.prvky­.com/zelezo-potraviny.html