Odpověděl/a – 2.červenec 10:59
Jednoduché a vyzkoušené recepty.
Buchta z kysané smetany
2 kelímky kysané smetany
1 kelímek cukru moučka
2 kelímky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
3 lžíce mléka
ovoce
Na drobenku:
hladkou mouku
máslo
cukr krupice
Na plech:
tuk
hrubou mouku nebo krupici
Suroviny smícháme, nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe ovocem,
posypeme drobenkou a zvolna upečeme ve vyhřáté troubě.
Bábovka z jogurtu nebo zakysané smetany
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
200 g hladké mouky
200 g cukru
200 g bílého jogurtu nebo zakysané smetany
100 g oleje
3 vajíčka
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
kakao, hrozinky, kandované ovoce nebo ovoce čerstvé nebo kompot –
výborné jsou mandarinky
POSTUP PŘÍPRAVY
Vše kromě kakaa smícháme, skoro celé těsto pak nalijeme do vymaštěné a
vysypané formy, do zbytku těsta přidáme kakao, aby byla bábovka pěkně
dvoubarevná.
Je možné přidat do těsta i kokos, rozinky, prostě podle chuti. Jindy
místo kakaa zamíchat ovoce.
Pečeme ji zhruba 45 minut na 180 stupňů
Odpověděl/a – 2.červenec 12:41
Jednoduché a vyzkoušené recepty.
Buchta z kysané smetany
2 kelímky kysané smetany
1 kelímek cukru moučka
2 kelímky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
3 lžíce mléka
ovoce
Na drobenku:
hladkou mouku
máslo
cukr krupice
Na plech:
tuk
hrubou mouku nebo krupici
Suroviny smícháme, nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe ovocem,
posypeme drobenkou a zvolna upečeme ve vyhřáté troubě.
Bábovka z jogurtu nebo zakysané smetany
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
200 g hladké mouky
200 g cukru
200 g bílého jogurtu nebo zakysané smetany
100 g oleje
3 vajíčka
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
kakao, hrozinky, kandované ovoce nebo ovoce čerstvé nebo kompot –
výborné jsou mandarinky
POSTUP PŘÍPRAVY
Vše kromě kakaa smícháme, skoro celé těsto pak nalijeme do vymaštěné a
vysypané formy, do zbytku těsta přidáme kakao, aby byla bábovka pěkně
dvoubarevná.
Je možné přidat do těsta i kokos, rozinky, prostě podle chuti. Jindy
místo kakaa zamíchat ovoce.
Pečeme ji zhruba 45 minut na 180 stupňů
Doplňuji:
Ještě jsem si vzpomněla na recept na slané pečivo, který jsem okopírovala
ze slovenské stránky. Hned jsem vyzkoušela. Nyní patří k mým
oblíbeným. Všichni, kdo tyčinky ochutnali, si brali recept.
Slané pečivo od Anky
30 dkg hladké mouky
1 hera
1 zakysaná smetana
1 čajová lžička soli
Zpracujeme těsto, necháme 12 hodin odpočinout a mezi tím ho 3×
převálíme a přeložíme.
Po uplynutí doby vyndáme z ledničky, rozválíme, potřeme rozšlehaným
vajíčkem, sypeme sezamem, kmínem apod. Nakrájíme tyčinky, já krájím
čtverečky nebo trojúhelníčky – je to rychlejší – dáme na plech,
pečeme do růžova.
Doba pečení nebyla uvedena. Zapínám elektrickou troubu na 175 – 200 °C,
nechám ji chvíli předhřát, vložím plech a hlídám – záleží na
síle tyčinek.