Odpověděl/a – 17.listopad 12:29
Tak my jsme se učili, že pH je záporně vzatý dekadický exponent koncentrace vodíkových iontů. Když chceš tak oxonionů. Je to prašť jako uhoď.
Do tekutého mýdla se přidává glycerin ( pH cca 5) a protože se tam přidává glycerin je třeba mýdlo konzervovat, což se provádí většinou kyselinou citronovou a máš mejdlo hned kyselé. Na rozdíl od tuhého mýdla které je zásadité.
Odpověděl/a – 17.listopad 12:31
Tak my jsme se učili, že pH je záporně vzatý dekadický exponent koncentrace vodíkových iontů. Když chceš tak oxonionů. Je to prašť jako uhoď.
Do tekutého mýdla se přidává glycerin ( pH cca 5) a protože se tam přidává glycerin je třeba mýdlo konzervovat, což se provádí většinou kyselinou citronovou a máš mejdlo hned kyselé. Na rozdíl od tuhého mýdla které je zásadité.
Doplňuji:
Usoman: Svět je složitější.