Odpověděl/a – 1.listopad 19:17
Cituji:
"Výroba cideru není extrémně náročná, na druhou stranu propracovat se
k dokonalosti není jednoduché. Takže postup ve zkratce:
1. výroba moštu
Z jablek potřebujeme připravit mošt. Jablka nejprve očistíme, rozdrtíme a
drť vylisujeme. (diskuze: čištění, drcení, lisování )
2. kvašení
Jablečný mošt necháme kvasit, může kvasit spontálně či pomocí
šlechtěných kvasinek. Po čase se cider začne sám čistit. (diskuze:
kvašení )
3. lahvování
Překvašený a vyčištěný mošt zalahvujeme a necháme dokvasit.
Kvalita výsledného nápoje záleží na celé řadě detailů, jako je výběr
odrůd ze kterých se mošt vylisuje, na kvalitě jablek, na způsobu
lisování, teplotě kvašení, ošetření atd. Budu rád, když se o své
zkušenosti podělíte ve fóru."
Asi bych ho zašel koupit :)
Zdroj: http://www.domaci-cider.cz/page.php?id=1
Odpověděl/a – 1.listopad 19:29
Cituji:
"Výroba cideru není extrémně náročná, na druhou stranu propracovat se
k dokonalosti není jednoduché. Takže postup ve zkratce:
1. výroba moštu
Z jablek potřebujeme připravit mošt. Jablka nejprve očistíme, rozdrtíme a
drť vylisujeme. (diskuze: čištění, drcení, lisování )
2. kvašení
Jablečný mošt necháme kvasit, může kvasit spontálně či pomocí
šlechtěných kvasinek. Po čase se cider začne sám čistit. (diskuze:
kvašení )
3. lahvování
Překvašený a vyčištěný mošt zalahvujeme a necháme dokvasit.
Kvalita výsledného nápoje záleží na celé řadě detailů, jako je výběr
odrůd ze kterých se mošt vylisuje, na kvalitě jablek, na způsobu
lisování, teplotě kvašení, ošetření atd. Budu rád, když se o své
zkušenosti podělíte ve fóru."
Asi bych ho zašel koupit :)
Doplňuji:
Omlouvám se, špatně jsem si přečetl otázku :)
Zdroj: http://www.domaci-cider.cz/page.php?id=1