Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 23.říjen 22:30

Obávám se, že netbooky nefungovaly hned po instalaci nutných aktualizací systému Windows, takže doporučím se poohlédnout po něčem hardwarově vybavenějším.

Netbook má jen jeden procesor, a ten patří k tomu nejpomalejšímu, co na trhu bylo. Pokud tam jsou Windows XP, tak odmazat poslední aktualizace po tom, co byla ukončena oficiální podpora systému letos v dubnu a samozřejmě vymazat vše, co tam být nemusí. Pokud je to netbook s Windows 7 Starter, tak odmazat vše, co tam nemusí být. Je to blbý, ale antivir patří k největším žroutům systémových prostředků. Bez něj na Internet nelez, ale s ním netbook nerozjedeš. Tak si vyber…

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 24.říjen 20:59

Obávám se, že netbooky nefungovaly hned po instalaci nutných aktualizací systému Windows, takže doporučím se poohlédnout po něčem hardwarově vybavenějším.

Netbook má jen jeden procesor, a ten patří k tomu nejpomalejšímu, co na trhu bylo. Pokud tam jsou Windows XP, tak odmazat poslední aktualizace po tom, co byla ukončena oficiální podpora systému letos v dubnu a samozřejmě vymazat vše, co tam být nemusí. Pokud je to netbook s Windows 7 Starter, tak odmazat vše, co tam nemusí být. Je to blbý, ale antivir patří k největším žroutům systémových prostředků. Bez něj na Internet nelez, ale s ním netbook nerozjedeš. Tak si vyber…
Doplňuji:
To ale nejsou dva fyzické procesory, nýbrž v lepším případě dvě jádra v jednom procesoru nebo, a to je častější, jedno jádro v jednom procesoru, které má dvě komunikační vlákna. Windows vlákna, jádra a fyzické procesory nerozlišují. Prostě napíšou, že to jsou dva procesory. Do netbooku by se dva procesory jen těžko dostaly.

Platí tedy předchozí, a to je pročistit např. programem Ccleaner (je zdarma na www.slunecnice.cz nebo www.stahuj.cz) tempy a registry. Potom odmazat všechny toolbary aj. sarapatičky, které zdržují. Mrkněte se také na to, co běží po startu. Určitě odstřelte Skype aj. komunikátory. Vypněte nástroj na obnovení systému.