Odpověděl/a – 22.srpen 21:42
Vejce celá
„Celá vejce zvyšují sice pružnost těsta, ale pečivo je pak menší a
není tak křehké. Dáváme-li do těsta již celá vejce, je lépe,když je
napřed našleháme, třeba jen vidličkou v hrnečku. Tak vpravíme do těsta
vzduch a tím podpoříme měkkost a kyprost výrobku. "
…"jako kypřící prostředek v nákypech, piškotech a omeletách,“…
„Vejce barví a kypří těsta…“
Zdroj: http://www.hostovka.cz/clanek.php?clanek=305
Kdo s tím začal nevím :)
Do buchet, těsta lineckého aj. nedávám celá vejce, jen žloutky – je
jemné a měkké
(raději máslo než tuky typu Hera :( atp.)
Odpověděl/a – 22.srpen 21:46
Vejce celá
„Celá vejce zvyšují sice pružnost těsta, ale pečivo je pak menší a
není tak křehké. Dáváme-li do těsta již celá vejce, je lépe,když je
napřed našleháme, třeba jen vidličkou v hrnečku. Tak vpravíme do těsta
vzduch a tím podpoříme měkkost a kyprost výrobku. "
…"jako kypřící prostředek v nákypech, piškotech a omeletách,“…
„Vejce barví a kypří těsta…“
Zdroj: http://www.hostovka.cz/clanek.php?clanek=305
Kdo s tím začal nevím :)
Do buchet, těsta lineckého aj. nedávám celá vejce, jen žloutky – je
jemné a měkké
(raději máslo než tuky typu Hera :( atp.)
Doplňuji:
Jinak je vejce při přípravě pokrmů pojivem (paštiky, sekaná, bramborák,
nákypy…)