Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 22.srpen 21:42

Vejce celá

„Celá vejce zvyšují sice pružnost těsta, ale pečivo je pak menší a není tak křehké. Dáváme-li do těsta již celá vejce, je lépe,když je napřed našleháme, třeba jen vidličkou v hrnečku. Tak vpravíme do těsta vzduch a tím podpoříme měkkost a kyprost výrobku. "
…"jako kypřící prostředek v nákypech, piškotech a omeletách,“…
„Vejce barví a kypří těsta…“
Zdroj: http://www.hos­tovka.cz/clanek­.php?clanek=305
Kdo s tím začal nevím :)
Do buchet, těsta lineckého aj. nedávám celá vejce, jen žloutky – je jemné a měkké
(raději máslo než tuky typu Hera :( atp.)

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 22.srpen 21:46

Vejce celá

„Celá vejce zvyšují sice pružnost těsta, ale pečivo je pak menší a není tak křehké. Dáváme-li do těsta již celá vejce, je lépe,když je napřed našleháme, třeba jen vidličkou v hrnečku. Tak vpravíme do těsta vzduch a tím podpoříme měkkost a kyprost výrobku. "
…"jako kypřící prostředek v nákypech, piškotech a omeletách,“…
„Vejce barví a kypří těsta…“
Zdroj: http://www.hos­tovka.cz/clanek­.php?clanek=305
Kdo s tím začal nevím :)
Do buchet, těsta lineckého aj. nedávám celá vejce, jen žloutky – je jemné a měkké
(raději máslo než tuky typu Hera :( atp.)
Doplňuji:
Jinak je vejce při přípravě pokrmů pojivem (paštiky, sekaná, bramborák, nákypy…)