Odpověděl/a – 12.srpen 12:33
Jsem diabetik, ale nakládání bez použití cukru se mně chuťově neosvědčilo a proto preferuji cukr v menším množství.
Odpověděl/a – 12.srpen 17:27
Jsem diabetik, ale nakládání bez použití cukru se mně chuťově
neosvědčilo a proto preferuji cukr v menším množství.
Doplňuji:
Jak už bylo řečeno, není problém namíchat sladidlo s octem a předem
ochutnávkou poměr doladit. Jen dávej pozor na konkrétní sladidlo, třeba
aspartam je tepelně nestabilní.
Při volbě sladidla bych se dále držel vlastní chuti, případně použil
sladidlo toho, pro koho výrobek chystáš – je na ně zvyklý a
vyhovuje.
Zmíněný želírovací cukr jsem nezkoušel, mám pocit, že to je na
marmelády (díky pektinu to zhoustne), nikoliv na nakládáním zeleniny.