Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 12.srpen 12:33

Jsem diabetik, ale nakládání bez použití cukru se mně chuťově neosvědčilo a proto preferuji cukr v menším množství.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 12.srpen 17:27

Jsem diabetik, ale nakládání bez použití cukru se mně chuťově neosvědčilo a proto preferuji cukr v menším množství.
Doplňuji:
Jak už bylo řečeno, není problém namíchat sladidlo s octem a předem ochutnávkou poměr doladit. Jen dávej pozor na konkrétní sladidlo, třeba aspartam je tepelně nestabilní.
Při volbě sladidla bych se dále držel vlastní chuti, případně použil sladidlo toho, pro koho výrobek chystáš – je na ně zvyklý a vyhovuje.
Zmíněný želírovací cukr jsem nezkoušel, mám pocit, že to je na marmelády (díky pektinu to zhoustne), nikoliv na nakládáním zeleniny.