Odpověděl/a – 7.srpen 15:11
Protože na salmonelu jsou ordinovány antibiotika.a mléčné výrobky
snižují často jejich účinnost.
Mléčné výrobky (mléko, jogurty slazené apod. , kaše) jsou
projímavé!
Též při užívání některých ATB jsou zakázány mléčné výrobky,
kyselé (Biseptol, Triprim) – vyvolávají nevolnosti, průjem, zvracení,
alergické reakce, kožní projevy atp..
Po ukončení onemocnění a dobrání ATB je naopak dobré dát dopořádku
střevní mikroflóru pomocí lactobacilů.
Odpověděl/a – 7.srpen 15:22
Protože na salmonelu jsou ordinovány antibiotika.a mléčné výrobky
snižují často jejich účinnost.
Mléčné výrobky (mléko, jogurty slazené apod. , kaše) jsou
projímavé!
Též při užívání některých ATB jsou zakázány mléčné výrobky,
kyselé (Biseptol, Triprim) – vyvolávají nevolnosti, průjem, zvracení,
alergické reakce, kožní projevy atp..
Po ukončení onemocnění a dobrání ATB je naopak dobré dát dopořádku
střevní mikroflóru pomocí lactobacilů.
Doplňuji:
Doplňovat ionty!
Vhodný je zejména kvalitní bílý jogurt a kysaná smetana, po těch prvních
nejhorších dnech, kdy je člověk na „dietě“. Pokud nemusí být
podávána ATB, mléčné výrobky se vyloučit ze stravy nemusí, viz. .
mowla .).