Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 7.srpen 15:11

Protože na salmonelu jsou ordinovány antibiotika.a mléčné výrobky snižují často jejich účinnost.
Mléčné výrobky (mléko, jogurty slazené apod. , kaše) jsou projímavé!
Též při užívání některých ATB jsou zakázány mléčné výrobky, kyselé (Biseptol, Triprim) – vyvolávají nevolnosti, průjem, zvracení, alergické reakce, kožní projevy atp..
Po ukončení onemocnění a dobrání ATB je naopak dobré dát dopořádku střevní mikroflóru pomocí lactobacilů.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 7.srpen 15:22

Protože na salmonelu jsou ordinovány antibiotika.a mléčné výrobky snižují často jejich účinnost.
Mléčné výrobky (mléko, jogurty slazené apod. , kaše) jsou projímavé!
Též při užívání některých ATB jsou zakázány mléčné výrobky, kyselé (Biseptol, Triprim) – vyvolávají nevolnosti, průjem, zvracení, alergické reakce, kožní projevy atp..
Po ukončení onemocnění a dobrání ATB je naopak dobré dát dopořádku střevní mikroflóru pomocí lactobacilů.
Doplňuji:
Doplňovat ionty!
Vhodný je zejména kvalitní bílý jogurt a kysaná smetana, po těch prvních nejhorších dnech, kdy je člověk na „dietě“. Pokud nemusí být podávána ATB, mléčné výrobky se vyloučit ze stravy nemusí, viz. . mowla .).