Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 20.červenec 18:13

Jáké léky nedokáži říct, ale využívájí se hojně v kosmetice, zvláště ve vlasové.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 20.červenec 18:18

Jáké léky nedokáži říct, ale využívájí se hojně v kosmetice, zvláště ve vlasové.
Doplňuji:
toto jsem našel na netu

Léčivé účinky břízy při vnitřním užití
Odvar nebo nálev z listů užívaný jako čaj má silné močopudné účinky a je vhodný pro čištění a odvodňování těla, při snížené funkci ledvin, ledvinových kamenech a zánětlivých onemocněních močového měchýře. Čistící účinek břízy má význam i při kloubních onemocněních, jako je revma a artróza, dokáže tělo zbavovat škodlivých usazenin a zmírňuje otoky kloubů. Detoxikace organismu pomocí březového čaje má také příznivý vliv na stav naší pleti a pomáhá s léčením akné.
Bříza léčí naši kůži
Bříza dokáže léčit a zmírňovat i řadu kožních potíží, jako je vyrážka, akné, některé typy ekzémů, plísňová onemocnění a drobnější poranění kůže. Její léčivé účinky často využívají i lidé trpící lupy, příliš mastnou vlasovou pokožkou a nadměrným vypadáváním vlasů. Za tímto účelem je vhodný jak odvar z listů a pupenů, tak speciálně upravená březová míza. V lékárnách, některých drogeriích a specializovaných obchodech můžeme zakoupit výrobky s příměsí výtažku břízy, je však potřeba dbát na kvalitu, méně kvalitní produkty někdy obsahují mnoho nežádoucích syntetických příměsí a jen nepatrné množství březového výtažku.
Dříve se také běžně používala kůra břízy pro léčbu kožních potíží a kloubních nemocí. Z jejího odvaru se připravovala koupel nebo obklady na postižené klouby a kůži. Kůru břízy lze též nakládat do olivového oleje. Tento olejový výluh se aplikuje ve formě obkladů, stejně jako odvar z kůry, pupenů nebo listů.