Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 25.červen 19:26

Hvězda nikomu nepatří, takže ji nemůžeš ani koupit… stejná blbost jako prodej pozemků na měsíci.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 25.červen 19:39

Hvězda nikomu nepatří, takže ji nemůžeš ani koupit… stejná blbost jako prodej pozemků na měsíci.
Doplňuji:
Rezolucí Valného shromáždění Organizace spojených národů ze dne 19. prosince 1966 byla přijata Smlouva o zásadách činnosti států při výzkumu a využívání kosmického prostoru včetně Měsíce a jiných nebeských těles, které se zkráceně říká „Kosmická smlouva“.

Ta v ustanovení článku II stanoví, že „kosmický prostor včetně Měsíce a jiných nebeských těles si jednotlivé státy nemohou přivlastnit prohlášením suverenity, užíváním, okupací nebo jakýmkoli jiným způsobem“. Vychází se z toho, že kosmický prostor patří všem, jak plyne i z ustanovení článku I., kde se píše: „Kosmický prostor včetně Měsíce a jiných nebeských těles je volný pro výzkum a využívání všemi státy bez jakékoli diskriminace, na základě rovnosti a podle mezinárodního práva a všechny oblasti nebeských těles jsou volně přístupné.“ Ke Kosmické úmluvě přistoupilo dne 27.1.1967 i Čes­koslovensko a úmluva vyšla ve Sbírce zákonů pod číslem 40/1968 Sb.

Zdroj: http://techne­t.idnes.cz/pod­vod-s-pozemky-na-mesici-lunarni-ambasada-fks-/sw_internet.as­px?c=A121015_151924_sw_in­ternet_kuz