Odpověděl/a – 23.květen 14:31
Různé čajové směsi bylinek kupuji. Při přípravě potravin používám
pažitku, nati celere, petržele, kopr, majoránku.., k masům např. tymián a
dříve na vandru třeba jitrocel pro léčbu drobných poranění. Určitě
jsem nevyjmenoval vše, ale snad nevadí 🙂 Babička dělala také
měsíčkovou i jiné masti pro různé neduhy.
Ať chceme, nebo ne, i dnes se bez bylinek neobejdeme nikdo. Ovšem v mnoha
případech není vhodné jejich vlastnosti přeceňovat a vyhýbat se
lékařům.
Zkušenost
Odpověděl/a – 23.květen 14:40
Různé čajové směsi bylinek kupuji. Při přípravě potravin používám
pažitku, nati celere, petržele, kopr, majoránku.., k masům např. tymián a
dříve na vandru třeba jitrocel pro léčbu drobných poranění. Určitě
jsem nevyjmenoval vše, ale snad nevadí 🙂 Babička dělala také
měsíčkovou i jiné masti pro různé neduhy.
Ať chceme, nebo ne, i dnes se bez bylinek neobejdeme nikdo. Ovšem v mnoha
případech není vhodné jejich vlastnosti přeceňovat a vyhýbat se
lékařům.
Zkušenost
Doplňuji:
Malá poznámka – sice pocházím z chudé rodiny na venkově, ale dnes
propagovaná ‚stará jídla předků‘ jako špenát z kopřiv, medvědí
česnek ap. z doby dětství vůbec neznám, i když tam toho rostlo všude
spousta.
Proto to považuji pouze za dnešní módu.