Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 23.květen 14:31

Různé čajové směsi bylinek kupuji. Při přípravě potravin používám pažitku, nati celere, petržele, kopr, majoránku.., k masům např. tymián a dříve na vandru třeba jitrocel pro léčbu drobných poranění. Určitě jsem nevyjmenoval vše, ale snad nevadí 🙂 Babička dělala také měsíčkovou i jiné masti pro různé neduhy.
Ať chceme, nebo ne, i dnes se bez bylinek neobejdeme nikdo. Ovšem v mnoha případech není vhodné jejich vlastnosti přeceňovat a vyhýbat se lékařům.
Zkušenost

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 23.květen 14:40

Různé čajové směsi bylinek kupuji. Při přípravě potravin používám pažitku, nati celere, petržele, kopr, majoránku.., k masům např. tymián a dříve na vandru třeba jitrocel pro léčbu drobných poranění. Určitě jsem nevyjmenoval vše, ale snad nevadí 🙂 Babička dělala také měsíčkovou i jiné masti pro různé neduhy.
Ať chceme, nebo ne, i dnes se bez bylinek neobejdeme nikdo. Ovšem v mnoha případech není vhodné jejich vlastnosti přeceňovat a vyhýbat se lékařům.
Zkušenost
Doplňuji:
Malá poznámka – sice pocházím z chudé rodiny na venkově, ale dnes propagovaná ‚stará jídla předků‘ jako špenát z kopřiv, medvědí česnek ap. z doby dětství vůbec neznám, i když tam toho rostlo všude spousta.
Proto to považuji pouze za dnešní módu.