Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 3.květen 16:33

Podle mě není podmínkou, aby muž ženě neprokazoval úctu v případě, že je společensky rovnoprávná a nezávislá. Správný chlapák se rovnoprávnosti nebojí a ženě „nabídne kabát“ i když třeba ví, že je například jeho šéfová společensky i finančně „nad ním“. Ženu vždy potěší, když vidí muže, který se nebojí projevit svou pokoru, úctu a pomoc do značné míry, aniž by poškodil sám sebe a trochu ponořil ego. Jsem názoru, že gentlemani nevymizeli, jenom zmenčili značně počet, protože ztratili potřebu někoho chránit a zabezpečovat. Ale správný chlapák se dokáže probít i přes tento pocit. Koneckonců né každá žena svůj vysoký společenský post dobře snáší, čímž se stále vyskytuje nutnost muže zachovat se stabilně, nebojácně a pomoct ji :)

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 3.květen 16:40

Podle mě není podmínkou, aby muž ženě neprokazoval úctu v případě, že je společensky rovnoprávná a nezávislá. Správný chlapák se rovnoprávnosti nebojí a ženě „nabídne kabát“ i když třeba ví, že je například jeho šéfová společensky i finančně „nad ním“. Ženu vždy potěší, když vidí muže, který se nebojí projevit svou pokoru, úctu a pomoc do značné míry, aniž by poškodil sám sebe a trochu ponořil ego. Jsem názoru, že gentlemani nevymizeli, jenom zmenčili značně počet, protože ztratili potřebu někoho chránit a zabezpečovat. Ale správný chlapák se dokáže probít i přes tento pocit. Koneckonců né každá žena svůj vysoký společenský post dobře snáší, čímž se stále vyskytuje nutnost muže zachovat se stabilně, nebojácně a pomoct ji :)
Doplňuji:
Suma sumárum: Nemám u sebe data o tom, jak který chlap o ženách smýšlí, ale v podvědomí každého muže stále ještě dost úcty k opačnému pohlaví je, co mám tak možnost po ulicích, hromadných dopravách a kulturních akcích vidět. Tato potřeba a zároveň i tak trochu rituál jen tak nezmizí.