Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 22.březen 13:19

Dříve se smažilo jen na sádle, pak že prý je vhodnější rostlinný olej. Teď se zase sádlo vrací a nezdravé zase málem není ))
Tedy drž se kuchařky – něco vyžaduje máslo, jindy je to celkem jedno a hlavně jde o to, aby se tuk nepřepaloval (rostlinné jsou choulostivější).
Zkušenost

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 22.březen 13:28

Dříve se smažilo jen na sádle, pak že prý je vhodnější rostlinný olej. Teď se zase sádlo vrací a nezdravé zase málem není ))
Tedy drž se kuchařky – něco vyžaduje máslo, jindy je to celkem jedno a hlavně jde o to, aby se tuk nepřepaloval (rostlinné jsou choulostivější).
Zkušenost
Doplňuji:
Dobré zkušenosti mám s olejem slunečnicovým, kupuji ale ten nejdražší. Dá se použít i do salátů, nemá pachuť. Při smažení na pánvi teplotu hlídám tak, že olej má nakonec jen o málo tmavší barvu. S hladinou cholesterolu je můj lékař spokojen.