Odpověděl/a – 22.březen 13:19
Dříve se smažilo jen na sádle, pak že prý je vhodnější rostlinný
olej. Teď se zase sádlo vrací a nezdravé zase málem není ))
Tedy drž se kuchařky – něco vyžaduje máslo, jindy je to celkem jedno a
hlavně jde o to, aby se tuk nepřepaloval (rostlinné jsou
choulostivější).
Zkušenost
Odpověděl/a – 22.březen 13:28
Dříve se smažilo jen na sádle, pak že prý je vhodnější rostlinný
olej. Teď se zase sádlo vrací a nezdravé zase málem není ))
Tedy drž se kuchařky – něco vyžaduje máslo, jindy je to celkem jedno a
hlavně jde o to, aby se tuk nepřepaloval (rostlinné jsou
choulostivější).
Zkušenost
Doplňuji:
Dobré zkušenosti mám s olejem slunečnicovým, kupuji ale ten nejdražší.
Dá se použít i do salátů, nemá pachuť. Při smažení na pánvi teplotu
hlídám tak, že olej má nakonec jen o málo tmavší barvu. S hladinou
cholesterolu je můj lékař spokojen.