Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 5.březen 13:39

Odpověď prodejce je naprosto nesmyslné blábolení. Nabíječka nemusí být nijak kalibrovaná pro tento typ akumulátoru. Měří čas do daného poklesu napětí při daném proudu. SANYO Eneloop jsou normální NiMH akumulátory, jako kterékoli jiné, mají jen menší samovybíjení. Na jejich kapacitu ani její měření to nemá žádný vliv. Pravdou je, že měření v nabíječce je jen orientační, protože nabíječka může mít jiný vybíjecí proud a jiné napětí, do kterého měří čas oproti technickým podmínkám výrobce. Nabíječka má vybíjecí proud 100 nebo 200 mA a měří do 1V, což jsou běžné podmínky, při kterých nemůže dojít k větší chybě. Osobně můžu potvrdit, že IPC-1L měří kapacitu SANYO Eneloop správně. Koupil jste šmejd. Reklamujte to.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 5.březen 20:00

Odpověď prodejce je naprosto nesmyslné blábolení. Nabíječka nemusí být nijak kalibrovaná pro tento typ akumulátoru. Měří čas do daného poklesu napětí při daném proudu. SANYO Eneloop jsou normální NiMH akumulátory, jako kterékoli jiné, mají jen menší samovybíjení. Na jejich kapacitu ani její měření to nemá žádný vliv. Pravdou je, že měření v nabíječce je jen orientační, protože nabíječka může mít jiný vybíjecí proud a jiné napětí, do kterého měří čas oproti technickým podmínkám výrobce. Nabíječka má vybíjecí proud 100 nebo 200 mA a měří do 1V, což jsou běžné podmínky, při kterých nemůže dojít k větší chybě. Osobně můžu potvrdit, že IPC-1L měří kapacitu SANYO Eneloop správně. Koupil jste šmejd. Reklamujte to.
Doplňuji:
Pardon, špatně jsem si přečetl, že jde o AAA 800 mAh. Pro ně je vybíjecích 100 mA moc. Zkuste je vybít do odporu jen 80 mA. Rozdíl bude do 10% a to reklamovatelné ne­ní.