Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 31.květen 14:50

Celé je to špatně, především proto, že Řecko porušilo většinu zákonných i etických pravidel a nyní namísto, aby bylo vyloučeno z MÚ, /což však technicky nejde/, resp. prodělalo státní bankrot třeba jako Argentina, dostává obrovské sanace, což je v rozporu se zákony Evropské unie. A na to jsou Němci mimořádně citliví. A zase za tím vším stojí finanční sféra, která vlastní obrovské množství nejenom řeckých dluhopisů, jejichž dnešní cena se může zítra ocitnout na poloviční nebo nižší hodnotě. Primerním viníkem je ovšem virtuální měna, které se říká EURO a třeba dobře míněná vize, když bylo zavedeno. Bojím se, že je stejně nerealistická, jako se v praxi ukázala myšlenka o budoucím komunistickém ráji.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 31.květen 19:58

Celé je to špatně, především proto, že Řecko porušilo většinu zákonných i etických pravidel a nyní namísto, aby bylo vyloučeno z MÚ, /což však technicky nejde/, resp. prodělalo státní bankrot třeba jako Argentina, dostává obrovské sanace, což je v rozporu se zákony Evropské unie. A na to jsou Němci mimořádně citliví. A zase za tím vším stojí finanční sféra, která vlastní obrovské množství nejenom řeckých dluhopisů, jejichž dnešní cena se může zítra ocitnout na poloviční nebo nižší hodnotě. Primerním viníkem je ovšem virtuální měna, které se říká EURO a třeba dobře míněná vize, když bylo zavedeno. Bojím se, že je stejně nerealistická, jako se v praxi ukázala myšlenka o budoucím komunistickém ráji.
Doplňuji:
Sandy pozor, Evropa či spíše některé státy jako Německo, Francie a další zachraňují především sebe, protože z řeckých, španělských nebo italských dluhopisů, které jejich banky s vidinou obrovských zisků ve velkém nakoupily, by se velmi snadno a rychle mohly stát bezcenné papíry. A to tedy bude šupa a zareaguje na ni i světový systém!!