Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 20.leden 11:53

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 20.leden 12:01

Doplňuji:
V zásadě souhlasím s Hamonem. Problém otázky totiž je ten, že vyjmenováváš nástroje ne jen pro tresty, ale i pro mučení. Mučení bylo příčinou přiznání mnoha nevinných, takže k těm bych se nevracel. Souhlasil bych s bolestivými tresty smrti v případě brutálních vražd. Znásilnění – napichování na kůl, vražda – pomalá bolestivá smrt s drcením končetin.....­.klidně, jsem všemi deseti pro.
Sekání rukou za krádeže je dobrá idea, ale ty invalidy by za chvíli neměl kdo živit – tři čtvrtě národa by bylo v invalidním důchodu.
Stoprocentně jsem pro znovuobnovení trestu smrti a práce pro vězně, ale bohužel to je nemyslitelné. Už takhle je dost nezaměstnaných.
Stejně tak zabavování majetku v případě finančních by mělo být samozřejmostí. Ale celému příbuzenstvu? Jak by k tomu přišel poctivý vnuk, kterého děda rozkradl půl fabriky, aniž by se s ním posledních 20 let stýkal? Přišel by o všechno, jen proto, že děda je pěkná svině? Trošku na hlavu, ne?
Středověký systém trestů byl super, jenže vše má své pro a proti. K tomu systému patřil systém mučení a odsuzování nevinných jen na základě jednoho idiota, kterému se zrovna znelíbil.