Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 16.leden 16:40

Nikdy jsem čínskou pohanku ani neviděla, ani nekoupila. pohanku vařím už přes dvacet let. Dováží se většinou z Polska. Musí být loupaná a nejlepší na chuť i na přípravu je ta tmavá. Světlá je jako kaše a taková rozblemcaná. Phanku propláchneme na cedníku a na pánev dáme trochu slunečnic. oleje. Do něho můžeme vhodit drcený česnek a nechat rozvonět. Okapanou pohanku na oleji chvíli restujeme a pak přilejeme vodu a osolíme. Vody tak aby byla na prst potopená. Přiklopíme pokličkou a ztlumíme oheň natolik, aby jen tak pobublávala. Sem a tam promícháme. Pohanka asi po patnácti minutách popraská, otevře se, ale zůstává sypká, asi jako správně uvařená rýže.. Žádná kaše z ní není a voní po oříšcích. Nikdy jsem neměla hořkou pohanku. Je skutečně zdraví vysoce prospěšná a to nejenom na krevní oběh. Někdy do ní dávám majoránku, pepř, nebo i jiné koření. Ale i přírodní, bez ničeho přidaného, je velice chutná. Dá se jíst jako příloha, nebo i studená. Nakrájím rajské a jinou zeleninu a přeleji zálivkou. Třeba jogurtovou a tak dál… Dá se z ní připravit spousta rozmanitých, a zdravých jídel. Dobrou chuť. A ještě, neřiďte se návodem napsaným na pytlíku. Fakt nebude dobrá. Tohle mne kdysi dávno naučila jedna Polka a když jsem zkoušela vařit jinak, třeba i podle internetových receptů, pokaždé si na ní pochutnávaly slepice a já se vrátila k osvědčenému receptu.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 16.leden 16:44

Nikdy jsem čínskou pohanku ani neviděla, ani nekoupila. pohanku vařím už přes dvacet let. Dováží se většinou z Polska. Musí být loupaná a nejlepší na chuť i na přípravu je ta tmavá. Světlá je jako kaše a taková rozblemcaná. Phanku propláchneme na cedníku a na pánev dáme trochu slunečnic. oleje. Do něho můžeme vhodit drcený česnek a nechat rozvonět. Okapanou pohanku na oleji chvíli restujeme a pak přilejeme vodu a osolíme. Vody tak aby byla na prst potopená. Přiklopíme pokličkou a ztlumíme oheň natolik, aby jen tak pobublávala. Sem a tam promícháme. Pohanka asi po patnácti minutách popraská, otevře se, ale zůstává sypká, asi jako správně uvařená rýže.. Žádná kaše z ní není a voní po oříšcích. Nikdy jsem neměla hořkou pohanku. Je skutečně zdraví vysoce prospěšná a to nejenom na krevní oběh. Někdy do ní dávám majoránku, pepř, nebo i jiné koření. Ale i přírodní, bez ničeho přidaného, je velice chutná. Dá se jíst jako příloha, nebo i studená. Nakrájím rajské a jinou zeleninu a přeleji zálivkou. Třeba jogurtovou a tak dál… Dá se z ní připravit spousta rozmanitých, a zdravých jídel. Dobrou chuť. A ještě, neřiďte se návodem napsaným na pytlíku. Fakt nebude dobrá. Tohle mne kdysi dávno naučila jedna Polka a když jsem zkoušela vařit jinak, třeba i podle internetových receptů, pokaždé si na ní pochutnávaly slepice a já se vrátila k osvědčenému receptu.
Doplňuji:
Ještě dodám, že pohanka musí vstřebat všechnu vodu, proto raději pro začátek dejte vody méně a přidejte během vaření. Potom, až to vychytáte, budete ji vařit „levou rukou“ a už na pohanku nedáte dopustit.