Odpověděl/a – 7.leden 11:41
Dělávala jsem koláčky máčené v másle s rumem, ale těsto nedávala do lednice.,
Svůj recept nemůžu najít, něco jsem objevila na netu, ale uvědomuji si, že jsem nepřidávala olej, ale jiný tuk. Když jsem je namočila v másle s rumem, namočila je ještě do mletých ořechů s rumem.
Množství si můžete upravit.
http://www.labuznik.cz/recept/kolace-macene-v-rumu-nekynute/
Odpověděl/a – 7.leden 11:54
Dělávala jsem koláčky máčené v másle s rumem, ale těsto nedávala do lednice.,
Svůj recept nemůžu najít, něco jsem objevila na netu, ale uvědomuji si, že jsem nepřidávala olej, ale jiný tuk. Když jsem je namočila v másle s rumem, namočila je ještě do mletých ořechů s rumem.
Množství si můžete upravit.
http://www.labuznik.cz/recept/kolace-macene-v-rumu-nekynute/
Doplňuji:
Ještě jsem si vzpomněla na jeden recept, v němž se těsto nechává
v lednici.
http://www.toprecepty.cz/recept/17537-kolace-za-studena/
Uvědomuji si, že je rozdíl mezi českými a moravskými koláči. Na Moravě se nádivka schovává dovnitř, udělá se kulička a pak se rozplácne na kolečko,, doprostřed se dá posypka. Volné okraje se natřou žloutkem nebo máslem s rumem nebo jen máslem nebo sádlem.
U českých koláčků se udělá větší kolečko, nádivka se dá doprostřed, takže je vidět . Okraje se potřou máslem s rumem.
¨