Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 4.prosinec 9:58

Bydlím od mládí na druhém místě, ale ani v jednom bydlišti nebyla nikdy veřejná zabíjačka.
Ale za komunistů v prvním bydlišti dělali Sokolové vepřové hody spojené s taneční zábavou v kulturním domě.Prase se zabíjelo na jiném místě a maso a jitrnice se už dělaly v tom kulturním domě (všechno se převáželo autem).
Jestli to tedy byla veřejná zabíjačka, tak to nevím, protože lidi už dostávali v kuchyni hotové jídlo aniž by viděli jak se to připravuje.
Je zajímavé, že tenkrát to nikomu nevadilo, že je to nehygienické (každý to věděl jak se to dělá), dneska toto Evropská unie zakazuje (repektive nařizuje co všechno se MUSÍ u toho dodržovat).

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 4.prosinec 11:12

Bydlím od mládí na druhém místě, ale ani v jednom bydlišti nebyla nikdy veřejná zabíjačka.
Ale za komunistů v prvním bydlišti dělali Sokolové vepřové hody spojené s taneční zábavou v kulturním domě.Prase se zabíjelo na jiném místě a maso a jitrnice se už dělaly v tom kulturním domě (všechno se převáželo autem).
Jestli to tedy byla veřejná zabíjačka, tak to nevím, protože lidi už dostávali v kuchyni hotové jídlo aniž by viděli jak se to připravuje.
Je zajímavé, že tenkrát to nikomu nevadilo, že je to nehygienické (každý to věděl jak se to dělá), dneska toto Evropská unie zakazuje (repektive nařizuje co všechno se MUSÍ u toho dodržovat).
Doplňuji:
Doplňuji po tvém doplnění.Ono to zakázané není, ale budeš mít opletačky s hygienou (pokud by se někdo z nich tam ukázal, nebo někteří lidé by ji zavolali).Musíš mít povolení od veterináře )prohlídnutí prasete před porážkou, zrovna tak maso musí být prohlídnuto od něho), pracovat ve sterilním prostředí (čili vykachlíčkovaná místnost), špalek na bourání masa musí být z plastu, ne ze dřeva, dělání jitrnic apod. musí probíhat ve sterilním prostředí atd.Prase musí být zabito humánním způsobem, žádné bouchání sekerou atd.Žádné vaření masa na otevřeném ohni (kotel pod který se přikládá) atd.Je toho tolik, že se člověk na to rději vykašle než by toto všechno absolvoval.
Nevymýšlím si, TOTO VŠECHNO JSOU NAŘÍZENÍ EVROPSKÉ UNIE.
Víte, EU nám zakazuje i z domácích zabíjaček dávat výslužku sousedům, protože to není maso zkontrolované veterinářem.
Takže pokud tyto všechny podmínky splníte, není problém udělat zabíjačku pro lidi, v opačném případě budete mít oba problém s hygienou a pokutami.