anonym
Odpověděl/a – 25.listopad 19:46
anonym
Odpověděl/a – 25.listopad 20:01
Doplňuji:
Otázka se opakuje, to je proti zdejším pravidlům.
Kůň je jateční zvíře jako jiné, je jedno zda se poráží býk, ovce,
daněk, vepř, králík, kuře nebo kůň aj.
Koňské maso jsem jedla, v blízkém městě se prodává, ale pouze
mražené. ☹
Koňské maso je velmi zdravé, téměř libové, lehce stravitelné, ale někdo
nemá rád jeho specifickou chuť, tak jako někdo nemá rád divočinu,
skopové atd.
Porážka koní je podmíněna veterinární kontrolou, jako každé jiné maso
z jatečního zvířete.
Maso z nuceného výseku u jatečních zvířat podléhá ještě
důkladnější kontrole. To jsou zvířata poraněná, léčená,
nevykastrovaná ap.
Maso z koní, kteří museli být utraceni po zranění po nějakém výkonu
(dostihy ap.)
je nepoživatelné kvůli vysoké hladině kyseliny ve svalovině, takže
kadavery takových zvířat
se vozí ke zpracování na masokostní moučku.