Odpověděl/a – 17.květen 11:19
Kynuté lívance
1/2 l mléka,
1 vejce,
1 lžíce cukru,
sůl,
20 g droždí,
hladká mouka.
máslo na pomazání,
sypání – skořice s cukrem,
mletý mák s cukrem.
Postup
Z uvedených surovin zaděláme řídké těsto – o něco hustší než
palačinkové a řidčí než na bramboráky – a necháme vykynout na teplém
místě.Pánev na pečení pomažeme peroutkou tukem a lijeme malé lívance a
zvolna pečeme. Začnou se tvořit bubliny. Když je těsto i na horní straně
netekuté obrátíme a chvilku pečeme z druhé strany.
Pečené lívance potíráme rozpuštěným máslem a sypeme sypáním.
V létě jsou moc dobré s ušlehanou šlehačkou smíchanou s jahodami nebo
borůvkami.
Odpověděl/a – 17.květen 22:06
Kynuté lívance
1/2 l mléka,
1 vejce,
1 lžíce cukru,
sůl,
20 g droždí,
hladká mouka.
máslo na pomazání,
sypání – skořice s cukrem,
mletý mák s cukrem.
Postup
Z uvedených surovin zaděláme řídké těsto – o něco hustší než
palačinkové a řidčí než na bramboráky – a necháme vykynout na teplém
místě.Pánev na pečení pomažeme peroutkou tukem a lijeme malé lívance a
zvolna pečeme. Začnou se tvořit bubliny. Když je těsto i na horní straně
netekuté obrátíme a chvilku pečeme z druhé strany.
Pečené lívance potíráme rozpuštěným máslem a sypeme sypáním.
V létě jsou moc dobré s ušlehanou šlehačkou smíchanou s jahodami nebo
borůvkami.
Doplňuji:
Nemáte zač Džaničko ráda jsem vám pomohla.Tento recept na LÍVANCE mám od
své Babičky a souhlasím s vámi že je vynikající.