anonym
Odpověděl/a – 15.říjen 17:28
Je to jednoduché, ale pokud chceš takovou šunku, jaká se prodává v obchodech, tak ti ji nedoporučuji. Já, osobně si koupím (na 1 kg šunky) cca 1,20 vepřového masa z kýty, ale ta je docela suchá. Maso předem naložím do pragandy, tedy pokud chceš, aby byla šunka růžovoučká. Na to 1.2 kg asi 2– 2,5 gr.. Maso nakrájej na větší kousky, promni pragandou a nechej v chladu uložit na 24 hodin. Poté maso vlož do mikrotéňáku a ten vlož do formy, mírně zatížit, jinak máš z toho cihlu a vložit do studené vody, kde můžeš přidat různé koření (bobkový list, nové koření, česnek… ) a nechat po dobu 2 hodin při teplotě 70–75 st. C v nádobě! Po této době nechej ve té vodě maso zcela vychladnout a poté vlož do lednice. Upozorňuji, že forma „nesmí být ponořená“ , jinak veškerá štˇáva přijde vniveč!
anonym
Odpověděl/a – 15.říjen 17:44
Je to jednoduché, ale pokud chceš takovou šunku, jaká se prodává
v obchodech, tak ti ji nedoporučuji. Já, osobně si koupím (na 1 kg šunky)
cca 1,20 vepřového masa z kýty, ale ta je docela suchá. Maso předem
naložím do pragandy, tedy pokud chceš, aby byla šunka růžovoučká. Na to
1.2 kg asi 2– 2,5 gr.. Maso nakrájej na větší kousky, promni pragandou a
nechej v chladu uložit na 24 hodin. Poté maso vlož do mikrotéňáku a ten
vlož do formy, mírně zatížit, jinak máš z toho cihlu a vložit do
studené vody, kde můžeš přidat různé koření (bobkový list, nové
koření, česnek… ) a nechat po dobu 2 hodin při teplotě 70–75 st. C
v nádobě! Po této době nechej ve té vodě maso zcela vychladnout a poté
vlož do lednice. Upozorňuji, že forma „nesmí být ponořená“ , jinak
veškerá štˇáva přijde vniveč!
Doplňuji:
Že nekecám ! http://imagelink.cz/?v=unka003.jpg