Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 29.září 11:45

V el. troubě s pootevřenými dvířky při teplotě cca 30stC. Jakmile už začne vysychat, zvýším teplotu zhruba na 60 a troubu zavřu. Na závěr troubny vypnu, a nechám dosušit jen dosušit. Trvá to sice dlouho, ale s výsledkem jsem býval vždy spokojen (teď už nesuším).
Vitamíny při sušení tímto uzpůsobem se neztrácejí a nejraději mám hrušky ))
Praxe

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 29.září 11:58

V el. troubě s pootevřenými dvířky při teplotě cca 30stC. Jakmile už začne vysychat, zvýším teplotu zhruba na 60 a troubu zavřu. Na závěr troubny vypnu, a nechám dosušit jen dosušit. Trvá to sice dlouho, ale s výsledkem jsem býval vždy spokojen (teď už nesuším).
Vitamíny při sušení tímto uzpůsobem se neztrácejí a nejraději mám hrušky ))
Praxe

Doplňuji:
Teploty jsou přibližné, důležitá je nižší zpočátku a nezvýšit pak na více než 85stC (ničí se především vitamíny).
Něco jsem i našel, já jsem ovoce ale vždy krájel. Musíš si to vyzkoušet, časem si ty ty teploty upřesníš podle velikosti a druhu ovoce, vlastnosti trouby, atd.
http://jahoda2020­.blog.cz/0809/kri­zaly
http://www.ve­ronica.cz/?id=23&i­=68