Odpověděl/a – 29.září 11:45
V el. troubě s pootevřenými dvířky při teplotě cca 30stC. Jakmile
už začne vysychat, zvýším teplotu zhruba na 60 a troubu zavřu. Na závěr
troubny vypnu, a nechám dosušit jen dosušit. Trvá to sice dlouho, ale
s výsledkem jsem býval vždy spokojen (teď už nesuším).
Vitamíny při sušení tímto uzpůsobem se neztrácejí a nejraději mám
hrušky ))
Praxe
Odpověděl/a – 29.září 11:58
V el. troubě s pootevřenými dvířky při teplotě cca 30stC. Jakmile
už začne vysychat, zvýším teplotu zhruba na 60 a troubu zavřu. Na závěr
troubny vypnu, a nechám dosušit jen dosušit. Trvá to sice dlouho, ale
s výsledkem jsem býval vždy spokojen (teď už nesuším).
Vitamíny při sušení tímto uzpůsobem se neztrácejí a nejraději mám
hrušky ))
Praxe
Doplňuji:
Teploty jsou přibližné, důležitá je nižší zpočátku a nezvýšit pak
na více než 85stC (ničí se především vitamíny).
Něco jsem i našel, já jsem ovoce ale vždy krájel. Musíš si to
vyzkoušet, časem si ty ty teploty upřesníš podle velikosti a druhu ovoce,
vlastnosti trouby, atd.
http://jahoda2020.blog.cz/0809/krizaly
http://www.veronica.cz/?id=23&i=68