Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 8.září 0:33

Pro zeleninu to moc velký význam nemá. V každém případě nic nezkazíš. Já používám granulovaný kravský nebo koňský hnůj na rajčata nebo muškáty. Vyhloubíš strrouhu, dáš granulát a aby to nespálilo sazeničky posekanou trávu. Může tam být i jahodové listí, ale to na jaře není. Pak tozahrneš hlínou a nasázíš sazeničky rajčat. Tráva začne tlít a zahřívat tak ze spodu a hnůj ti dělá výživu. Asi tak trojnásobná úroda než u sousedů. U muškátů zase na dno truhlíku slabě zeminu, pak grsnulát, zeminu a muškáty. Ale nepřeháněj to s množstvím granulátu, nebo to spálíš. Proto je tam ta zelená tráva. Když teď zaryješ zelené, tak se ztratí ten efekt tlení a tvorby tepla, které zahřívá sazeničky.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 8.září 0:37

Pro zeleninu to moc velký význam nemá. V každém případě nic nezkazíš. Já používám granulovaný kravský nebo koňský hnůj na rajčata nebo muškáty. Vyhloubíš strrouhu, dáš granulát a aby to nespálilo sazeničky posekanou trávu. Může tam být i jahodové listí, ale to na jaře není. Pak tozahrneš hlínou a nasázíš sazeničky rajčat. Tráva začne tlít a zahřívat tak ze spodu a hnůj ti dělá výživu. Asi tak trojnásobná úroda než u sousedů. U muškátů zase na dno truhlíku slabě zeminu, pak grsnulát, zeminu a muškáty. Ale nepřeháněj to s množstvím granulátu, nebo to spálíš. Proto je tam ta zelená tráva. Když teď zaryješ zelené, tak se ztratí ten efekt tlení a tvorby tepla, které zahřívá sazeničky.
Doplňuji:
Jináč mi nápověda šeptá do ucha (profesionálka), že jahodové listí je tvrdé a do jara by asi nezetlelo. Proto zemědělci používají křehčí rostliny co zasejí, pak na jaře zaořou a je zelené hnojení. Ty jahodové listy spíš do kompostu.