Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 1.září 11:05

ono je otázkou o co vám přesně jde. Pokud dáte zmrzlé maso do horké vody, tak se taky uvaří ( o tom by vám jistě řekli eskymáci své). Pokud ale hovoříte o kvalitním vaření, tak je nutné nejprve maso přirozeně rozmrazit (mikrovlnka, nebo teplá voda je taky považována za prasárničku). Je samozřejmě otázka, proč mrazíte uzené (protože uzení je forma konzervace) a navíc když hovoříte o kuřecím, tak v kvalitní kuchyni nemá zmrazené kuře co pohledávat, protože u kuřete se mrazením trhají svalová vlákna a po rozmrazení nikdy kuře nebude jako čerstvé. Samozřejmě sníst se dá ledacos.

Zdroj: zltání Pohlreichů, Vaňků apod.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 1.září 13:51

ono je otázkou o co vám přesně jde. Pokud dáte zmrzlé maso do horké vody, tak se taky uvaří ( o tom by vám jistě řekli eskymáci své). Pokud ale hovoříte o kvalitním vaření, tak je nutné nejprve maso přirozeně rozmrazit (mikrovlnka, nebo teplá voda je taky považována za prasárničku). Je samozřejmě otázka, proč mrazíte uzené (protože uzení je forma konzervace) a navíc když hovoříte o kuřecím, tak v kvalitní kuchyni nemá zmrazené kuře co pohledávat, protože u kuřete se mrazením trhají svalová vlákna a po rozmrazení nikdy kuře nebude jako čerstvé. Samozřejmě sníst se dá ledacos.
Doplňuji:
zase si z toho nedělejte nějakou těžkou hlavu. V době, kdy to s námi jde od deseti k pěti, je možná rozumější zjišťovat, co se všechno dá povařit a zdlábnout, aby člověk nezdechnul hlady, než si zrovna dneska hrát na to jak dělat opravdický dobroty ;). Ono dokonce možná budete mít pravdu, že maso, které je zpracované tím jejich tlakovým rychlouděním, by se klidně dokázalo kazit (maso, které budete mít vyuzené v udírně, vám vydrží několik měsíců při „špajzové“ teplotě)a možná, že tím mražením ho dokonce zbavíte nějakých zárodků, které v něm i přes to jejich průmyslové uzení klidně můžou být. Je to prostě tak, že pokud chcete dobře vařit, musíte vařit i z dobrých surovin a ty prostě v marketech a v akcích už vůbec, těžko najdete.
Pokud se ale vrátím k vaší otázce, tak polévku opravdu uděláte i když do ní dáte to maso zmrzlé. Je lepší před zahříváním, aby maso mělo pokojovou teplotu. Když budete chtít zkoušet opravdickou dobrotu, zkuste si kousek uzeného koupit u lepšího řezníka. Rozdíl uvidíte a ucítíte již před polévkou na samotném mase ;)

Zdroj: zltání Pohlreichů, Vaňků apod.