Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 25.srpen 17:15

Podle čistoty, interiéru a podle typu hostů.
Slovo restaurace používáme pro podniky, které slouží především ke stravování. Lze tam vzít celou rodinu třeba na oběd.
Jako hospody označujeme podniky, které slouží především ke konzumaci nápojů, hlavně piva, a k trávení času, který by šlo využít lépe. Záleží na úrovni lokálu. Jsou takové, kam dáma jako Vy nevstupuje, a kam se s sebou neberou děti. Jsou lokály, kde se scházejí přátelé, aby se pobavili, aby poznali nové lidi a kde je dostatečně čisto a zajímavo i pro děti – třeba trampská hospoda někde na osadě. To už je případ od případu. Pozor, rčení „do hospody bez peněz nelez“ se vztahuje i restaurace … 🙂

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 25.srpen 17:28

Podle čistoty, interiéru a podle typu hostů.
Slovo restaurace používáme pro podniky, které slouží především ke stravování. Lze tam vzít celou rodinu třeba na oběd.
Jako hospody označujeme podniky, které slouží především ke konzumaci nápojů, hlavně piva, a k trávení času, který by šlo využít lépe. Záleží na úrovni lokálu. Jsou takové, kam dáma jako Vy nevstupuje, a kam se s sebou neberou děti. Jsou lokály, kde se scházejí přátelé, aby se pobavili, aby poznali nové lidi a kde je dostatečně čisto a zajímavo i pro děti – třeba trampská hospoda někde na osadě. To už je případ od případu. Pozor, rčení „do hospody bez peněz nelez“ se vztahuje i restaurace … 🙂

Doplňuji:
V restauraci je jídelní lístek samozřejmostí. U hospody – jak u které. Nabízí-li více jídel, je pro obsluhu lepší, když lístek má. Ale měla by tam být alespoň tabule s cenami napsanými křídou – kdyby tam z nouze vlezl někdo jiný než štamgast – ono dlouhosáhle se vyptávat, kolik co stojí, jednoho odradí. Pokud se podává toliko guláš a pivo, kdo by se s lístkem otravoval, že? Není potřeba, dokud nepřijde kontrola ☹