Odpověděl/a – 25.srpen 17:15
Podle čistoty, interiéru a podle typu hostů.
Slovo restaurace používáme pro podniky, které slouží především ke
stravování. Lze tam vzít celou rodinu třeba na oběd.
Jako hospody označujeme podniky, které slouží především ke konzumaci
nápojů, hlavně piva, a k trávení času, který by šlo využít lépe.
Záleží na úrovni lokálu. Jsou takové, kam dáma jako Vy nevstupuje, a kam
se s sebou neberou děti. Jsou lokály, kde se scházejí přátelé, aby se
pobavili, aby poznali nové lidi a kde je dostatečně čisto a zajímavo i pro
děti – třeba trampská hospoda někde na osadě. To už je případ od
případu. Pozor, rčení „do hospody bez peněz nelez“ se vztahuje
i restaurace … 🙂
Odpověděl/a – 25.srpen 17:28
Podle čistoty, interiéru a podle typu hostů.
Slovo restaurace používáme pro podniky, které slouží především ke
stravování. Lze tam vzít celou rodinu třeba na oběd.
Jako hospody označujeme podniky, které slouží především ke konzumaci
nápojů, hlavně piva, a k trávení času, který by šlo využít lépe.
Záleží na úrovni lokálu. Jsou takové, kam dáma jako Vy nevstupuje, a kam
se s sebou neberou děti. Jsou lokály, kde se scházejí přátelé, aby se
pobavili, aby poznali nové lidi a kde je dostatečně čisto a zajímavo i pro
děti – třeba trampská hospoda někde na osadě. To už je případ od
případu. Pozor, rčení „do hospody bez peněz nelez“ se vztahuje
i restaurace … 🙂
Doplňuji:
V restauraci je jídelní lístek samozřejmostí. U hospody – jak
u které. Nabízí-li více jídel, je pro obsluhu lepší, když lístek má.
Ale měla by tam být alespoň tabule s cenami napsanými křídou – kdyby
tam z nouze vlezl někdo jiný než štamgast – ono dlouhosáhle se
vyptávat, kolik co stojí, jednoho odradí. Pokud se podává toliko guláš a
pivo, kdo by se s lístkem otravoval, že? Není potřeba, dokud nepřijde
kontrola ☹