Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 3.srpen 14:00

A kdo Vám řekl, že tohle ÚP musí? Ten musí zaměstnání zprostředkovat. Tím se rozumí jenom to, že když úřadu práce nějaký zaměstnavatel nahlásí volné místo, tak ÚP na toto místo bude doporučovat vhodné uchazeče až do doby, kdy tento zaměstnavatel úřadu oznámí, že je pozice obsazena. Zajímat se o práci máte především Vy sám. Napište si životopis a obcházejte potenciální zaměstnavatele v okolí. Když budete sedět doma „za pecí“, tak k Vám žádná nabídka na zaměstnání nepřijde. A také se připravte na to, že když Vás někde budou ochotni zaměstnat, tak to nebude rozhodně pozice šéfa marketingu a že budete muset jít hodně dolů i se svými představami o mzdě. Uvědomte si, že práce je dnes málo.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 3.srpen 14:08

A kdo Vám řekl, že tohle ÚP musí? Ten musí zaměstnání zprostředkovat. Tím se rozumí jenom to, že když úřadu práce nějaký zaměstnavatel nahlásí volné místo, tak ÚP na toto místo bude doporučovat vhodné uchazeče až do doby, kdy tento zaměstnavatel úřadu oznámí, že je pozice obsazena. Zajímat se o práci máte především Vy sám. Napište si životopis a obcházejte potenciální zaměstnavatele v okolí. Když budete sedět doma „za pecí“, tak k Vám žádná nabídka na zaměstnání nepřijde. A také se připravte na to, že když Vás někde budou ochotni zaměstnat, tak to nebude rozhodně pozice šéfa marketingu a že budete muset jít hodně dolů i se svými představami o mzdě. Uvědomte si, že práce je dnes málo.
Doplňuji:
Ještě jsem neodpověděla na druhou část otázky, a to je z čeho máte žít? Nejlépe z práce vlastních rukou.
Nebojte i za hluboké totality si musel každý hledat práci sám. Nic nepřišlo většině lidí domů samo, museli se vždy starat o to, aby našli vlastní uplatnění. Teď spousta lidí hřeší na to, že ÚP tu zastává sice špatně, ale přece jenom funkci zprostředkovatele práce. Jenže si uvědomte, že u většiny pracovních míst je to jen otázka náhody. Chce to nelitovat se a vyrazit do ulic a chodit i tam, kde nemáte ani zdání, že by se dala nějaká práce sehnat. Nebojte, jste mladý, ono se něco určitě „vyloupne“. dyž se Vám podaří najít něco jako „jistotu“, tak potom můžete hledat dál a začít si vybírat.