Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 2.srpen 21:44

Do pařížského dortu se používá pařížské šlehačka a aby se dobře vyšlehala, tak musí být dobře vychlazená. Šlehačka mražením nic na kvalitě nezíská, spíše naopak. Vyndej dort z mrazáku a nechej ho v chladničce. Pokud to nedopadne podle Tvých představ, tak ráno zaběhni koupit ještě jednu šlehačku a pořádně ji vychlaď. I v elektrickém šlehači se dá dobře ušlehat. Abys to pojistil, tak kup ztužovač do šlehačky. Potom vydrží mnohem déle pevná. Budeš prostě podávat paříský dort zdobený kopcem šlehačky.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 2.srpen 21:51

Do pařížského dortu se používá pařížské šlehačka a aby se dobře vyšlehala, tak musí být dobře vychlazená. Šlehačka mražením nic na kvalitě nezíská, spíše naopak. Vyndej dort z mrazáku a nechej ho v chladničce. Pokud to nedopadne podle Tvých představ, tak ráno zaběhni koupit ještě jednu šlehačku a pořádně ji vychlaď. I v elektrickém šlehači se dá dobře ušlehat. Abys to pojistil, tak kup ztužovač do šlehačky. Potom vydrží mnohem déle pevná. Budeš prostě podávat paříský dort zdobený kopcem šlehačky.
Doplňuji:
Pařížskou šlehačku jsem zvyklá si vařit sama (hořká nebo čokoláda na vaření se rozvaří ve šlehačce, důkladně se vychladí a potom vyšlehá). Originál pařížská šlehačka má 27% tuku (alespoň ta, co mám v lednici).