Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 25.červenec 15:50

Žádné máslo, vůbec ne sádlo, zapomeň na tučné vepřové, uzené ryby…
Můžeš zeleninu, ovoce, z tuku trošinku olivového oleje. Maso vařené, připravované maximálně dušením nebo v páře. Dobré jsou surimi tyčinky opečené na pánvi na sucho.
U sýrů si hlídej obsah tuku. Můžeš jen občas tak maximálně s obsahem tuku 20%, z mléka jenom netučné 0,5%. Žádná smetana (ani zakysaná). Častěji si připrav pohanku, dá se udělat na slano, ale také na sladko.
Sama za sebe ti mohu doporučit pořídit si semínka ostropestřce mariánského a buď ho drtit a dělat si z něj čaj, nebo to řešit stejně barbarsky jako já a třikrát denně si dát necelou polovinu lžičky, pokousat je a rozžvýkat (samozřejmě polknout).
Jako čaj je dobrý akát bílý, chrpa, zeměžluč, echinacea, pelyněk. Sladit medem. Výborná je směs ze 2 dílů zeměžluči, ostatní po jednom díle a pelyňku jenom malou špetku.
Npo, užiješ si teď jídla vařeného a na první pohled bez fantazie, protože se musíš držet zpátky i s kořerněním a solením. Na druhou stranu má tohle období pro Tebe vynikající příležitost zjistit skutečnou chuť potravin.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 25.červenec 16:15

Žádné máslo, vůbec ne sádlo, zapomeň na tučné vepřové, uzené ryby…
Můžeš zeleninu, ovoce, z tuku trošinku olivového oleje. Maso vařené, připravované maximálně dušením nebo v páře. Dobré jsou surimi tyčinky opečené na pánvi na sucho.
U sýrů si hlídej obsah tuku. Můžeš jen občas tak maximálně s obsahem tuku 20%, z mléka jenom netučné 0,5%. Žádná smetana (ani zakysaná). Častěji si připrav pohanku, dá se udělat na slano, ale také na sladko.
Sama za sebe ti mohu doporučit pořídit si semínka ostropestřce mariánského a buď ho drtit a dělat si z něj čaj, nebo to řešit stejně barbarsky jako já a třikrát denně si dát necelou polovinu lžičky, pokousat je a rozžvýkat (samozřejmě polknout).
Jako čaj je dobrý akát bílý, chrpa, zeměžluč, echinacea, pelyněk. Sladit medem. Výborná je směs ze 2 dílů zeměžluči, ostatní po jednom díle a pelyňku jenom malou špetku.
Npo, užiješ si teď jídla vařeného a na první pohled bez fantazie, protože se musíš držet zpátky i s kořerněním a solením. Na druhou stranu má tohle období pro Tebe vynikající příležitost zjistit skutečnou chuť potravin.
Doplňuji:
Jo a ještě je perfektní, že se doporučuje červená řepa (a tu já miluji dušenou, vařenou i pečenou), čekanka, pórek, rajčata a jakékoliv ovoce.
Neboj se toho, ono to zní sice hrozně, ale v podstatě ten výběr nijak malý není. Hlídej si, jak která potravina ovlivňuje Tvé trávení. Takový první signál, co můžeš, je, zda máš na určité jídlo opravdu chuť. Trocha trápení Ti může nastat proto, že bys neměla jíst nic přihřívaného, ale vařit si všechno tak akorát na snězení. Zvykneš si, neboj se toho.