Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 6.červenec 18:55

Vepřo- KNEDLO-zelo. Ve spojení (jak zní otázka) s vepřovou pečení a kysaným zelím, se jedná většinou o knedlík bramborový. Pokud je zelí hlávkové, tak může být i houskový knedlík. Všem druhům (houskový, bramborový, chlupatý, ovocný, švestkový…) se u nás říká knedlík.
Jižní Čechy.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 7.červenec 11:27

Vepřo- KNEDLO-zelo. Ve spojení (jak zní otázka) s vepřovou pečení a kysaným zelím, se jedná většinou o knedlík bramborový. Pokud je zelí hlávkové, tak může být i houskový knedlík. Všem druhům (houskový, bramborový, chlupatý, ovocný, švestkový…) se u nás říká knedlík.
Jižní Čechy.
Doplňuji:
Jsem z Jižních Čech a tady se „buchta“ říká něčemu, co připomíná bílou chlebíčkovou večku a peče se se před domácí zabijačkou a je třeba k výrobě jitrnic. Dnes hodně hospodyněk kupuje večky, ale stará poctivá škola (nebo škudlilky) pečou „buchtu“ doma.