Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 11.červen 22:07

Přesně tím, co se doporučuje, ale nikdo to nedodržuje: klid na lůžku, teplo, dostatek tekutin, vitamíny (ideální je zkusit léčbu hyperdávkami vitamínu C – googluj). Nedoporučuje se moc srážet horečku, až nad nějakou hranici, např. 38°C – horečka je jedním z obranných mechanismů organismu. Chřipku spoustu lidí považuje za banální nemoc, ale není tomu tak, protože se zapomíná na možné komplikace, mezi něž patří například zánět srdečního svalu, a to už žádná sranda není.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 11.červen 22:10

Přesně tím, co se doporučuje, ale nikdo to nedodržuje: klid na lůžku, teplo, dostatek tekutin, vitamíny (ideální je zkusit léčbu hyperdávkami vitamínu C – googluj). Nedoporučuje se moc srážet horečku, až nad nějakou hranici, např. 38°C – horečka je jedním z obranných mechanismů organismu. Chřipku spoustu lidí považuje za banální nemoc, ale není tomu tak, protože se zapomíná na možné komplikace, mezi něž patří například zánět srdečního svalu, a to už žádná sranda není.
Doplňuji:
To, co máš ty, ale asi není chřipka; navíc rýma (nádcha) je jen průvodním jevem, není však nijak s chřipkou svázána. Chřipku charakterizuje rčení „bolí mě celý člověk,“ a to doslova – svaly, klouby. Podle mě potřebuješ vitamíny a nějaké posílení imunity, až budeš zdravý, zkus otužování.