Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 18.duben 11:57

Babička dělávala takové řízky na plechu v troubě.
To se mně ale nechce, tak naklepu, osolím, načesnekuju, naložím do osoleného vajíčka se škrobem a uzavřené nechám v lednici třeba několik dní. Pak to jen obalím ve strouhance a smažím. Sice se přímo „nerozpadají“, ale jsou šťavnaté a křehoučké ))

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 18.duben 12:16

Babička dělávala takové řízky na plechu v troubě.
To se mně ale nechce, tak naklepu, osolím, načesnekuju, naložím do osoleného vajíčka se škrobem a uzavřené nechám v lednici třeba několik dní. Pak to jen obalím ve strouhance a smažím. Sice se přímo „nerozpadají“, ale jsou šťavnaté a křehoučké ))
Doplňuji:
Jak to bylo s tou troubou, nevím. Já byl ještě klučisko, ale vím, že to bylo dlouho ))
Škrobu dávám na dvě vajíčka cca polévkovou lžíci (klidně vrchovatou) a cvrknu případně malinko vody. Má to být řídké,ono to do toho masa totiž dost vsákne a ve finále na tom pak krásně drží strouhanka. Klidně se dá přidat do vajíčka i koření podle chuti, musíš to vyzkoušet. V té lednici to mám klidně i týden, jenže tak, aby k tomu nemohl vzduch – např. v hlubokém talíři, přikryté menším mělkým a maso je už za syrova od podívání jiné, jen se směje ))
Vyzkoušej, uvidíš, že je to bašta. Při obracení do toho nepíchej, ať zůstane uvnitř škrobem uzavřená šťáva.