Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 29.březen 2:30

Já, abych řekl pravdu, jsem rozdíl nepoznal, systém jsem měl nainstalovaný na normálně rychlý disk (těch dnes standardních 7200 rpm) a Raptora jsem chtěl používat při vypalování, no – byl to asi zbytečný luxus (nevyužito). Nakonec jsem ho upekl, 10000rpm disk hodně hřeje a potřebuje extra chlazení (tehdy jsem to nevěděl). Neříkám, že nainstalovat na něj OS by PC nezrychlilo, ale dnešní volba by byla jednoznačně SSD.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 29.březen 2:32

Já, abych řekl pravdu, jsem rozdíl nepoznal, systém jsem měl nainstalovaný na normálně rychlý disk (těch dnes standardních 7200 rpm) a Raptora jsem chtěl používat při vypalování, no – byl to asi zbytečný luxus (nevyužito). Nakonec jsem ho upekl, 10000rpm disk hodně hřeje a potřebuje extra chlazení (tehdy jsem to nevěděl). Neříkám, že nainstalovat na něj OS by PC nezrychlilo, ale dnešní volba by byla jednoznačně SSD.
Doplňuji:
Správné určení 10000rpm disku je asi do serveru, kde probíhá masivní zatížení disku jak čtením tak zápisem, což by SSD dlouho nevydržel (paměťová buňka SSD má omezený počet zápisových operací).