Odpověděl/a – 21.březen 9:13
Lívance dělám z hladké mouky , dělám je následovně – do
vlažného mléka nasypu mouku trochu cukru a nadrobím droždí přidám
vajíčko a vše dobře promíchám a nechám na teple , cca po 20 minutách se
objem těsta začne zvětšovat – kyne . A tak si rozpálím pánev a jen
slabě potírám mašlovačkou tukem a liji těsto – lívance jsou jemné
mechové a nejsou nacucané tukem . Před každým lívancem opět slabě
pomašluji pánev .
Tvé odkazy jsem neotvírala, z polohrubé mouky lívance nedělám – tu
mouku spíš používám na různé pečení a nebo vaření knedlíků.
3.Těsto nechat kynout dvakrát znamená podle mne že ho po prvním kynutí zamícháš a pak necháš znovu nakynout.
Odpověděl/a – 21.březen 9:59
Lívance dělám z hladké mouky , dělám je následovně – do
vlažného mléka nasypu mouku trochu cukru a nadrobím droždí přidám
vajíčko a vše dobře promíchám a nechám na teple , cca po 20 minutách se
objem těsta začne zvětšovat – kyne . A tak si rozpálím pánev a jen
slabě potírám mašlovačkou tukem a liji těsto – lívance jsou jemné
mechové a nejsou nacucané tukem . Před každým lívancem opět slabě
pomašluji pánev .
Tvé odkazy jsem neotvírala, z polohrubé mouky lívance nedělám – tu
mouku spíš používám na různé pečení a nebo vaření knedlíků.
3.Těsto nechat kynout dvakrát znamená podle mne že ho po prvním kynutí zamícháš a pak necháš znovu nakynout.
Doplňuji:
Tak jsi mne nalákal ,už jsem je chtěla udělat před týdnem – těsto
dělám husté, aby byly pěkně mechové a jemné a nebyly mastné – dala
jsem k topení a za chvíli budu smažit , pak ti vložím výsledek- neboj se
toho- povedou se ti.
http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=213638562305