Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 17.únor 4:08

Velký hrnec, opravdu hodně vody, vkládat do vroucí vody, al dente uvařené ihned propláchnout a rozložit. Nedávat na sebe! A hlavně – kvalitní těstoviny.:-)
Také si můžeš koupit lasagne, které se nemusí předvařovat. Vkládají se rovnou suché do zapékací nádoby (dole musí být omáčka) a prokládají se směsí. Omáčky ale musí být víc a musí být řidší, protože se počítá s tím, že suché těstoviny hodně tekutiny absorbují.
Btw – nevařila jsi náhodou ty, které se vařit nemusí? (možná je máš, ani o tom nevíš) To bych se pak nedivila, kdyby se ti slepily…:-(

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 17.únor 10:18

Velký hrnec, opravdu hodně vody, vkládat do vroucí vody, al dente uvařené ihned propláchnout a rozložit. Nedávat na sebe! A hlavně – kvalitní těstoviny.:-)
Také si můžeš koupit lasagne, které se nemusí předvařovat. Vkládají se rovnou suché do zapékací nádoby (dole musí být omáčka) a prokládají se směsí. Omáčky ale musí být víc a musí být řidší, protože se počítá s tím, že suché těstoviny hodně tekutiny absorbují.
Btw – nevařila jsi náhodou ty, které se vařit nemusí? (možná je máš, ani o tom nevíš) To bych se pak nedivila, kdyby se ti slepily…:-(
Doplňuji:
Braník: Asi jsi mě správně nepochopil:-) Vím, že al dente jsou těstoviny uvařené „na skus“, ale to už dneska snad vi kdekdo:-))) Neměla jsem na mysli, že jsou uvařené „hned“, ale teprve jakmile(!) jsou uvařené do této podoby, hned je má slít a nečekat, až příliš změknou. Tedy nerozvařit! Evidentně došlo k nějakému šumu:-)